"Rahatsızlık duydum"
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaşımızın aldığı bir yıllık Avrupa'dan men cezasının CAS tarafından onaylanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bakan Kılıç, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaretinde, CAS'ın Beşiktaş hakkındaki kararını değerlendirdi. Türk takımlarıyla ilgili yaşanan her türlü olumsuzluğun kendisini rahatsız ettiğini belirten Bakan Kılıç, ''Beşiktaş hakkındaki karardan rahatsızlık duymak için Beşiktaşlı olmamız şart değil. Türk takımlarıyla ilgili verilen uluslararası müsabakalarla ilgili her türlü olumsuz kararın her Türk vatandaşını rahatsız etmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
Türk takımlarının uluslararası müsabakalardaki varlıklarını adeta bir Milli Takım heyecanıyla karşıladığını vurgulayan Kılıç, ''Benim Türklük anlayışım bunu gerektiriyor. O nedenle Türkiye'de hiç kimsenin Beşiktaş'ın maruz kaldığı bu yaptırımdan dolayı mutlu olmaması gerektiği kanısındayım. Ben de mutlu değilim. Ama ortada böyle bir karar var'' diye konuştu.
Bakan Kılıç, Beşiktaş'ın CAS'ın verdiği karar sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, bundan sonra yapması gerekenler varsa bunları da mutlak suretle ortaya koyacağını kaydetti.
"HERKESİ CENTİLMENLİĞE DAVET EDİYORUM"
Yine bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) UEFA nezdindeki girişimlerini, Türk takımlarının haklarını korumak üzere verdiği hukuk mücadelesini çok iyi bildiğini ifade eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
''Hakkındaki iddialar gündeme getirilen Türk takımlarının yine UEFA nezdinde, CAS nezdinde ortaya koydukları itirazları, hazırladıkları hukuk dosyalarını, yaptıkları hukuki savunmaları çok çok iyi biliyorum. Nihayetinde ortada Türk futbolu açısından üzücü bulmamız gereken bir karar vardır. Süreç bu şekilde işlemeye devam edecektir. Ama dediğim gibi, Türk futbolunun düzlüğe çıkabilmesi için, Türkiye'de futbolla birlikte diğer sportif branşların da aynı şekilde düzlüğe çıkabilmesi için bu tür olaylara milli sorunlar penceresinden bakabilmemiz lazımdır.''
Bakan Kılıç, teknik adamlara, takım kaptanlarına, futbolculara ve taraftar gruplarına çağrıda bulunarak, ''Başka Türkiye yok. Türk milletinin ve Türkiye'nin bu dönem her zamankinden çok daha fazla birlik duygularını sağlam bir şekilde geleceğe taşımaya ihtiyacı vardır. O nedenle takımlarımızı elbette destekleyelim. Taraftar olmanın gereğini elbette yerine getirelim. O coşkuyu, o heyecanı, tezahüratları elbette yapalım, yapmaya devam edelim. Tribünler bir şölen yeri havasını ortaya koysun. Ama bütün bunları yaparken kırıcı olmamaya özen gösterelim. Özellikle yeni sezon gelirken herkesi centilmenlik ruhunun gereklerine sıkı sıkı kalmaya davet ediyorum'' diye konuştu.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Inter, Curtis Jones'u kadrosuna kattı!

Can Uzun şov yaptı. Frankfurt, 11 golle kazandı!

Arsenal'den 60 milyon euroluk transfer: Ezri Konsa

Arsenal'dan Julian Alvarez hamlesi! Gönlündeki takım belli

Arsenal'e Bruno Guimaraes şoku!

Premier Lig'de yeni sezon Arsenal-Coventry maçıyla başlıyor

Manchester City'den Allan Elias hamlesi!

Jose Mourinho: "Arda Güler, Rodri olacak!"

Hull City'de büyük özlem sona eriyor!

Barcelona, Joao Cancelo'nun tapusunu aldı

Jakirovic'ten yanıt: "Bizi daha da motive ediyor"
En çok yorumlanan haberler














