Bu haberi yazdır
Premier Lig'de futbolculara oruçlarını açma izni verilecek
Premier Lig'de ramazan boyunca Müslüman futbolcuların iftar yapabilmesi için maçlara kısa süreli ara verilecek uygulama hayata geçirilecek.  
Kaynak : Anadolu Ajansı
Premier Lig'de futbolculara oruçlarını açma izni verilecek
Fotoğraf : AA

İngiltere Premier Lig'de futbolculara oruçlarını maç esnasında açma izni verilecek.

İngiliz kamu yayıncısı BBC kanalının haberine göre, ramazan ayı boyunca Müslüman oyuncuların oruçlarını açmaları için maçlar kısa süreliğine durdurulacak.

Haberde, maçta orucunu açması gereken futbolcu olup olmadığı maç öncesinde öğrenilecek ve bu oyuncuların oruçlarını açabilmesi için iftar vaktinde maça ara verilecek.

Maçın kale vuruşu, serbest vuruş veya taç atışı sırasında en uygun anda durdurulacağının belirtildiği haberde, "Takımlar ve maç görevlileri, ara verilmesi gerekip gerekmediğini önceden görüşecek ve duraklama için yaklaşık bir zaman üzerinde anlaşacak ve bu arayı takımlar su molası veya taktiksel mola olarak kullanılmayacak." denildi.

İngiltere Futbol Ligi'nin (English Football League) alt kategorilerinde de yapılan uygulama, ilk olarak 2021 yılında gerçekleştirilmişti.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler