Bu haberi yazdır
Mehmet Özdilek: "5 oyuncu takımın rengini değiştirmiş"
TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ın Başakşehir karşısında aldığı galibiyet hakkında değerlendirmelerde bulundu.  
Mehmet Özdilek: 5 oyuncu takımın rengini değiştirmiş

TRT Spor yorumcusu Mehmet Özdilek, Beşiktaş’ın Başakşehir karşısında aldığı galibiyetin ardından siyah-beyazlıların performansını detaylı şekilde değerlendirdi.

Mehmet Özdilek, milli maç arasının önemine dikkat çekerek sözlerine başladı:

"5 OYUNCU BÜTÜN TAKIMIN RENGİNİ DEĞİŞTİRMİŞ"

“Milli maç dönüşleri çok önemlidir, çok kıymetlidir. Bence bu 15 günlük ara hem hocanın takımı tanıması hem oyuncuların hocayı tanıması adına verimli geçti. Ama şurada bir realite var: 5 oyuncu bütün takımın ahengini ve rengini değiştirmiş. Sonradan gelen Gökhan, Djalo, Cerny, El Bilal ve Cengiz… Bunlar Avrupa kupalarından sonra transfer edilen oyuncular. O zaman soruyorum, bu oyuncular takımı bu kadar değiştirebiliyorsa neden daha önce bu yapının içine dahil edilmediler?” 

Beşiktaş’ın özellikle yeni transferlerle sahadaki görüntüsünün değiştiğini vurgulayan Özdilek, oyuncuların performanslarını ayrı ayrı değerlendirdi:

"BUNLAR BEŞİKTAŞ'TA OLMAYAN ŞEYLERDİ"

“Bugün itibariyle Orkun’u çok beğendim, Cerny’i çok beğendim, El Bilal’i çok beğendim. İkisi kanatta çok önemli işler yaptı. Cerny’nin tecrübesi, bire bir oyundaki etkinliği, risk alması… El Bilal’in topla rakibin üzerine gitmesi. Bunlar Beşiktaş’ta olmayan şeylerdi. Orkun’un fiziksel gelişimini de bugün çok net gördük. Atılması tabii ki handikap olacaktır ama kanatların işlemesi Beşiktaş’ın ofansif etkinliğini çok ileriye taşıyor.”

Başakşehir’in ligin oturmuş oyun yapısına sahip ekiplerinden biri olduğunu hatırlatan Özdilek, böylesi bir rakibe karşı oynanan futbolun önemine değindi:

"HER MAÇ FİNAL"

“Başakşehir, üç büyüklerden sonra ne yaptığını en iyi bilen takımlardan biri. Onlara karşı bu oyun çok önemliydi. 1-0’dan geri gelip 2-1’i yakalamak kolay değil. Bugün Beşiktaş’ta milli aranın olumlu etkilerini gördük. Fakat yeterli mi? Değil. Çünkü her maç final. Eksik maçların var ve kaybedilecek her puan seni hedeften uzaklaştırır.”

Eksik oyunculara da değinen deneyimli yorumcu, Ndidi ve Rafa Silva’nın durumunu şu sözlerle anlattı:

NDIDI YORUMU 

“Ndidi’nin olmayışı bir handikaptı. Savunma ve geçiş oyunlarında dikine oynamayı seven bir oyuncu. Onun eksikliği hissedildi. Rafa Silva ise oyunda yoktu. Alanya maçında da yoktu. Bu sezona iyi başlayamadı, vücut dili sağlıklı değil. Birkaç hafta sonra daha net değerlendirebiliriz. Ama bu takıma Rafa da katıldığında Beşiktaş’ın ofansif gücü çok daha etkili olacaktır.”

Son olarak Abraham ve takımın hücum organizasyonlarını da değerlendiren Özdilek, Beşiktaş’ın gelişime açık olduğunu söyledi:

"ABRAHAM HALA TAM OLARAK KENDİNDE DEĞİL"

“Abraham hala tam olarak kendinde değil. Topla buluşuyor ama bitiricilikte o ustalığı göremedik. El Bilal’in attığı golde ise Orkun’un bırakması, Cerny’nin asist niteliğindeki pası ve El Bilal’in müthiş vuruşu beraberliği getirdi. Beşiktaş bugün savunmada çok iyi değildi ama ofansif anlamda etkiliydi. Rakip ceza sahasına 50 kez giren bir Beşiktaş vardı. Bu oyun anlayışı haftalar geçtikçe daha güçlü yansıyacaktır.” 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler