Avrupa’nın en başarılı teknik direktörlerinden biri o... Ülkemizde de uzun yıllar boyunca çalışmış, Beşiktaş ve G.Saray’la başarıdan başarıya koşmuştu. Evet, Rumen teknik adam Mircea Lucescu’dan bahsediyoruz. Türkiye’den ayrıldıktan sonra Ukrayna’nın ekibi Shaktar Donetsk’i çalıştırmaya başlayan ve başarılarını burada da sürdüren ünlü teknik adama, İtalyan La Gazetta Della Sport tam 2 sayfa yer ayırdı.
Lucescu bu bölümde çalıştığı oyuncular arasındaki en iyi 11’i de belirledi. Türk futbolcular arasından ise sadece Sergen Yalçın’ı seçti. Sergen Yalçın’la birlikte Beşiktaş’ta 100. yılda şampiyonluk yaşayan, UEFA Kupası’nda çeyrek final oynayan ve Stamford Bridge’de Chelsea’yi 2-0’la deviren Lucescu ayrıca Taffarel, Zago, Hagi gibi tanıdığımız oyuncuları da çalıştığı oyuncular arasından seçtiği ilk 11’e dahil etti.
SERGEN YALÇIN: ÇOK DA
ŞAŞIRMADIM
“Lucescu, benim çalıştığım en iyi hocalardan biridir. Oyuncuyu tanır, yeteneklerini bilir ve en iyi verim almaya
çalışır. Beni çalıştığı takımlardaki en iyi 11’e almasına çok da şaşırmadım. Çünkü G.Saray ve Beşiktaş’ta çok başarılı işler yapmıştık. Futbol
karakterimi, zekamı biliyor, yeteneğimi görüyor. Kim Lucescu’nun futbol bilgisinden şüphe edebilir ki? Teknik direktör bilgisine kimse laf söyleyemez.
Adam gibi adamdır Lucescu. Hala da görüşürüz. Ne mutlu bana.”

Mbappe'den Zidane sözleri: "Film gibi ama gerçek"

Laporta'dan Messi dönüşüne yanıt: "Romantik ama çok zor"

Kolo Muani'nin dönüş tarihi belli oldu!

Makelele'den Real Madrid'e sert eleştiri: "Sorun hakem değil"

Villarreal yeni Rodri'sini yetiştiriyor: Carlos Macia

Barcelona, Manchester City ve Dortmund, milli araya kayıpsız girdi

Mourinho derbi sonrası çılgına döndü! "Zavallı" diyerek elindeki fotoğrafı gösterdi

Real Madrid TV: "La Liga'yı bırakıp gideriz!"

İspanya'da olay: Jose Mourinho

Milan, Lecce'yi de geçip seriyi sürdürdü

















