
2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında, tribünde eliyle burkasını (erkek başlığı) düzelttiği görüntüsüyle turnuvanın maskotu "La'eeb"e benzetilen Katarlı genç Abdurrahman bin Fahd Al Thani, ülkesinin tanıtımına katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Maç sırasında yaptığı hareketle "La'eeb"e benzetilen ve videosu milyonlarca izlenen Al Thani, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde videosu hızla yayılan Al Thani, dünyanın çok farkı yerlerinden gelen destek mesajlarının kendisini mutlu ettiğini belirtti.
"Kızgın Prens" ve "Üzgün Prens" başlıklarıyla videosu paylaşılan Al Thani, bu şekilde ünlü olmayı beklemediğini ifade etti.
Özellikle Çinli, Japon ve Arap futbolseverlerden destek mesajları aldığını aktaran genç Katarlı, Çinli sosyal medya uygulaması Tik Tok'tan hesap açması yönünde bir mail aldığını da dile getirdi.
- "Hayal kırıklığı yaşıyordum"
Katar'ın beklentilerin altında kalan performansından dolayı verdiği tepki sırasındaki, yüz ifadesi ve kıyafetinin "La'eeb"e benzetildiğini söyleyen Abdurrahman, şöyle konuştu:
"Katar'ın performansından dolayı üzüntü, öfke ve hayal kırıklığı yaşıyordum. Milli takımımızdan tabii ki çok daha iyi bir oyun bekliyordum. Onlardan hep beklentimiz yüksek. Bu hareket de kendiliğinden bir anda oldu ve kameralara yansıdı. Özellikle Çin'de bu kadar ilgi görmem beni şaşırttı. Gelen istekler üzerine Tik Tok hesabı açtım ve videonun görüntülenme sayısı çok kısa sürede 15 milyonu geçti. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu görüntü ilk olarak Çin medyası tarafından dağıtıldı ve büyük ilgi gördü. Ardından Japon medyası görüntümü kullandı."
Videonun sosyal medyada dolaşmasından akrabalarının telefonlarıyla haberdar olduğunu dile getiren Katarlı genç, "Başta bunun basit bir ilgi olduğunu, kısa sürede geçeceğini düşünüyordum ancak video hala en çok izlenenler listesinde yer almaya devam ediyor. Tabii ki bundan Çin'in nüfusunun büyüklüğünün de katkısı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
- "Katar'ın kültürünü ve medeniyetini tanıtacağım"
"Süper yetenekli futbolcu" anlamına gelen ve geleneksel Arap kıyafetlerinden esinlenilerek ortaya çıkarılan La'eeb'e benzetilmenin gururunu yaşadığının altını çizen Abdurrahman, "La'eeb, Arap kültür mirasını ve geleneklerini temsil ediyor. Bu şöhretten yararlanarak ülkem Katar'ın kültürünü ve medeniyetini tanıtacağım. Bana verdikleri destek için herkese teşekkür ederim." şeklide konuştu.
Abdurrahman, son olarak Orta Doğu'da düzenlenen ilk Dünya Kupası'nın heyecanını yaşamak için herkesi ülkesi Katar'a davet etti.
Dünya Kupası'nda A Grubu'nda yer alan Katar; Ekvador, Senegal ve Hollanda'ya mağlup olarak turnuvaya veda etti. Grup maçlarının tamamlandığı Dünya Kupası'nda son 16 turu karşılaşmaları bugün başlayacak.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Beşiktaş'a El Shaarawy müjdesi!

Beşiktaş'ta Tayfur Bingöl pazarlığı

Beşiktaş'ta Ersin'e transfer izni

Beşiktaş transferde Roma ile karşı karşıya

Şenol Güneş'in takımda kalmasını istediği isimler

İsviçreli teknik direktör, Muleka için ısrarcı!

Beşiktaş'a Premier Lig'den orta saha!

Beşiktaş'ta Redmond'dan Dele Alli savunması!

Beşiktaş'tan Mert Günok kararı

Beşiktaş'a Ada'dan yeni golcü

Sokaktan Avrupa'ya: Gift Orban
- 1 Nisan şakası yapmak günah mı, haram mı? 2023 Diyanet
- 1 NİSAN ŞAKA MESAJLARI 2023 | Arkadaşa, sevgiliye, kocaya, aileye yapılacak en iyi 1 Nisan şakası mesajları
- 2023 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Okullarda Ramazan Bayram tatili kaç gün?
- Galatasaray-Adana Demirspor maçı canlı izle! Şifresiz Galatasaray-Adana Demirspor maçı Bein Sports'ta
- Galatasaray-Adana Demirspor maç kadrosu ve muhtemel 11'ler
- Galatasaray-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta 2023 - GS-Adana Demirspor hangi kanalda şifresiz canlı yayınlanacak?
- TİP Milletvekili Aday Adayları Listesi 2023 | TİP Adayları Listesi
- Memura bayram ikramiyesi verilecek mi 2023? - Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
- BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2023 - Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak?
- KYK YURTLARI AÇILACAK MI? Son dakika KYK yurtları ne zaman açılacak 2023?
- Instagramda sayfa şu anda kullanılamıyor hatası nedir? 31 Mart Instagram çöktü mü, neden açılmıyor?
- Milletvekili adayları ne zaman belli olacak? 14 Mayıs 2023 seçimleri
- TUZLA TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ PDF 31 MART 2023
- ÇATALCA TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ PDF 31 MART 2023
- Memura ek zam var mı? 2023 Son dakika memura seçim öncesi ara zam gelecek mi, seyyanen zam var mı?
- 2023 Green Card ne zaman açıklanıyor? Green Card başvuru sonuçları ne zamana açıklanacak?
- İlçe seçim kurulu cumartesi pazar günü açık mı? 2023
- EYT maaşları Eylül'de mi yatacak? İlk EYT emekli maaşı ne zaman yatacak?
- Seçim görevleri ne zaman belli olur? 2023 YSK 14 Mayıs kararları
- ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU 2023 - Almanya nitelikli göçmenlik işçi başvuru şartları nedir?
- Okullar ne zaman tatil? 2023 okullar ne zaman kapanıyor, kapanacak?
- A101 31 MART 2023 AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU
- BİM 31 Mart 2023 aktüel ürünler kataloğu: Bu hafta neler var?
- A101 31 Mart 2023 aktüel ürünler kataloğu: Bu hafta neler var?
- Engelli öğretmen ataması 2023! MEB 3 bin 500 engelli öğretmen ataması ne zaman, branş dağılımı nasıl olacak?
- Fitre ne zaman verilir? 2023 bu seneki fitr bedeli ne kadar?
- SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU 2023: Sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır?
- YSK seçim sandık görevlisi ücretleri 2023 | YSK sandık başkanı ücreti ne kadar?
- Tüpraş ne zaman bölünecek? 2023 Tüpraş bedelsiz ne zaman?
- TOGG ÇEKİLİŞ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ - TOGG kura çekiliş sonuçları nereden nasıl öğrenilir? TOGG çekiliş sonuçları öğrenme sorgulama ekranı