
3 Büyükler erken form tuttu! Yeni formalar satışa çıktı ve rekabet ligden önce başladı.
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi rekabetin ateşi yeni formaların görücüye çıkmasıyla ateşlendi. Ligin 4 büyük şampiyonluk adayından ilk olarak Beşiktaş formalarını satışa sunarken, Siyah-Beyazlıları, Galatasaray ve Fenerbahçe takip etti. Trabzonspor'un ise formalarını önümüzdeki günlerde piyasaya çıkaracağı öğrenildi.
Kulüpler taraftara güveniyor
Formaların belli olmasının ardından satış hedefleri konusunda ilk iddialı açıklama ise Fenerbahçe'den geldi. Sarı-Lacivertli kulübün resmi ürünlerinin satıldığı Fenerium mağazalarının genel müdürü Aydın Kirman 4'üncü yıldız sezonunda hedeflerinin 1 milyon forma satmak olduğunu söyledi. Bu açıklama Kanarya'nın geçmiş dönemdeki satış performansını merak ettirdi. Son 4 sezonluk döneme bakıldığında Kanarya'nın 1 milyon 478 bin forma sattığı görülüyor. Bu sayıyla Türkiye'de lider olan Sarı-Lacivertlilerin en yakın takipçisi 1 milyon 258 bin forma satışıyla Galatasaray. Bu rakamlar “1 sezonda 1 milyon forma” hedefinin zorluğunu ortaya koysa da 4'üncü yıldız iddiasından dolayı kulüpler taraftarlarına güveniyor ve yöneticiler de iddialı konuşuyor.
Kartal’ın göğsü dolu
Öte yandan formalar kadar merak edilen bir diğer konu forma reklamı. 4 Büyükler arasında bu açıdan en rahat kulüp Beşiktaş. Siyah-Beyazlıların, yeni stadına da ismini veren Vodafone ile 2 yılı opsiyonlu 5 yıllık göğüs reklamı anlaşması var. Diğer 3 ekiple sözleşmesi geçen sezon sonunda sona eren Türk Telekom yeni bir sponsorluk anlaşması imzalamadı. Bunun ardından Fenerbahçe 4'üncü yıldız sezonunda göğüs reklamı almayacağını açıkladı. Galatasaray ve Trabzonspor ise firmalarla görüşmelerini lig başlayana kadar bitirmeyi hedefliyor.
NIKE, PUMA VE ADiDAS...
İşte anlaşmayla Premier Lig devi, 128 milyon dolardan, 10 yıl sonunda 1 milyar 280 milyon dolar kazanmış olacak. Kulüpler arasındaki bu rekabette liderlik daha önce İngiltere’de Arsenal’deydi. Londra temsilcisi yeni sezon başlayacak sözleşmesi gereği yeni sponsoru Puma’yla yıllık 50 milyon dolara el sıkışmıştı. Türkiye’deki duruma gelince;
FENER 8.5 MiLYON ALIYOR
Bu alanda ülkemizde zirveyi çeken Galatasaray, 2011 yılından bu yana Nike ile çalışıyor. 5+5 yıllık anlaşma gereği firma Cimbom’a her sezon için 10.9 milyon dolar ödüyor. Son şampiyon Fenerbahçe ise Adidas ile yaptığı yeni sözleşme gereği 8,5 milyon dolardan 5 yılda toplam 42,5 milyon dolar kazanacak. Beşiktaş ise forma gelirinde rakiplerinin gerisinde. Adidas ile 2019’a kadar anlaşması bulunan Beşiktaş, yılda 5 milyon dolar kazanacak. 3 Büyükler’in bu kamdeki toplam geliri ise 24,4 milyon euro.
Avrupa’da göğüs reklamı gelirleri (milyon euro)
Manchester United ..Chevrolet ..............63,3
Manchester City........Etihad Airways ....47,8
Barcelona ..................Qatar Airways ......35,8
Arsenal ......................Fly Emirates..........35,8
Bayern Münih............D. Telekom................30
Real Madrid................Fly Emirates..........28,6
Liverpool....................S. Chartered ............24
Milan............................Fly Emirates ............15
Chelsea ......................Samsung ..................12
Juventus ....................Jeep........................11,7
Manchester United bu sezon son kez Nike giyecek
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Borussia Dortmund, Carney Chukwuemeka'yı açıkladı

Lucaz Vazquez, Leverkusen yolunda!

Getafe, Sevilla'yı deplasmanda devirdi!

Athletic Bilbao, 3 puanı tek golle aldı!

Bayern Münih'ten Kim Min Jae kararı

Nicolas Jackson Bayern Münih'e doğru!

Arsenal'e Bukayo Saka'dan kötü haber!

Ciro Immobile, 2 ay yok!

Marsilya'da gündem Emerson Palmieri

Eljif Elmas, sadece Napoli'yi istiyor!
