A Milli Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklanan ekim ayı dünya sıralamasında dört basamak yükselerek 38. sıraya çıktı.
Hırvatistan ve Letonya karşısında aldığı galibiyetlerin ardından 2024 Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazanan Ay-Yıldızlılar, Aralık 2021'den bu yana en iyi derecesine ulaşırken, Ekim 2019'dan sonra ilk kez dört sıralık bir yükseliş kaydetti. Türkiye, bin 498 puana ulaşarak, ekim ayı sıralamasının ilk 53 sırasında yer alan takımlar arasında en çok puan toplayan ülke oldu.
2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki rakiplerimizden Hırvatistan puan bazında en büyük kaybı yaşayan takım olarak dört sıra düşüp sıralamada 10'unculuğa gerilerken, Galler 33'üncülükten 28'inciliğe, Letonya ise 136'ncı sıradan 132'ye yükseldi. Ermenistan ise 95'inci basamağa indi.
FIFA'nın internet sitesinde yayınlanan sıralamanın ilk beş sırasında yer alan ülkeler bu ay da değişmedi. 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin bin 861 puanla birinciliğini korurken, Fransa bin 853 puanla 2'nci, Brezilya ise bin 812 puanla 3'üncü sırada yer aldı. Bu takımları bin 807 puanla 4. sıradaki İngiltere ve bin 793 puanla 5. sıradaki Belçika takip etti.
Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 30 Kasım'da açıklanacak.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Luis Enrique'den final itirafı!

Vincent Kompany'den hakem tepkisi!

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!

Marquinhos ve Kvaratskhelia, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti

Crystal Palace cephesinden Arda Turan'a övgüler!

Gianfranco Matteoli: "Hakan Çalhanoğlu'nun rakibi yok"

Luis Henrique: "Inter'de yerimi sağlamlaştırmak istiyorum"

Jean-Philippe Mateta'dan Milan itirafı!

Casemiro: "Michael Carrick, görevi hak ediyor"

Barcelona'dan Anthony Gordon için ilk temas!



















