FIFA, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere 209 milyon dolar ödeme yaptı.
FIFA'dan yapılan açıklamada, "Kulüp Yardımları Programı" kapsamında, bir kulübün oyuncusunun turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemi için altı konfederasyondan 440 kulübe, toplam 837 futbolcu için 209 milyon dolar ödendi.
Ödeme yapılan kulüplerden 78'i ikinci, 13'ü üçüncü, 5'i dördüncü, biri de beşinci kademe liglerde mücadele ediyor.
Kulüpler 2010 Dünya Kupası'ndan bu yana FIFA'dan yardım alıyor. Ödemeler, maçlarda oynayıp oynamadıklarına bakılmaksızın tüm oyuncular için yapılırken, FIFA her gün için 10 bin 950 dolar ödüyor.
FIFA, 2026 ve 2030 Dünya Kupaları için program kapsamında kulüplere 355 milyon dolar yardım yapacak.
Aslan payı İngiltere ve Manchester City'nin
FIFA'nın programından dünyada en fazla ödemeyi alan ülke federasyonu 37 milyon 713 bin dolarla İngiltere, kulüp ise 4 milyon 596 bin dolarla Manchester City oldu.
UEFA'ya bağlı ülke federasyonlarından İspanya 24 milyon 203 bin, Almanya da 21 milyon 34 bin dolar ödeme aldı.
Kulüpler düzeyinde ise Manchester City'yi 4 milyon 538 bin dolarla Barcelona, 4 milyon 331 bin dolarla
Bayern Münih izledi.
En çok Beşiktaş kazandı
Futbolcuların son iki yılda forma giydikleri takımların da değerlendirildiği hesaplamada, turnuvaya kadrosundan 4 futbolcu gönderen Beşiktaş, kasasına 1 milyon 137 bin dolar koydu.
FIFA'nın
toplam 3 milyon 681 bin 171 dolar ödeme yaptığı 13 kulüp şöyle:
| Kulüp | FIFA Ödemesi (dolar) |
| Beşiktaş | 1 milyon 137 bin |
| Galatasaray | 657 bin |
| Hatayspor | 362 bin |
| Fenerbahçe | 302 bin |
| Trabzonspor | 250 bin |
| Kayserispor | 248 bin |
| Alanyaspor | 160 bin |
| Antalyaspor | 153 bin |
| Giresunspor | 153 bin |
| Çaykur Rizespor | 131 bin |
| Konyaspor | 69 bin |
| Kasımpaşa | 38 bin |
| Göztepe | 17 bin |
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Luis Enrique'den final itirafı!

Vincent Kompany'den hakem tepkisi!

Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu!

Marquinhos ve Kvaratskhelia, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti

Crystal Palace cephesinden Arda Turan'a övgüler!

Gianfranco Matteoli: "Hakan Çalhanoğlu'nun rakibi yok"

Luis Henrique: "Inter'de yerimi sağlamlaştırmak istiyorum"

Jean-Philippe Mateta'dan Milan itirafı!

Casemiro: "Michael Carrick, görevi hak ediyor"

Barcelona'dan Anthony Gordon için ilk temas!




















