Türk futbolunun öncüsü olan büyük kulüplerimiz, her geçen sezon transfer rekoru kırmaya devam ediyor.
Yapılan yatırımların, sahaya yansımadığını ve saha dışında yaşananların daha ön plana çıktığını her zaman konuşuyoruz. Uluslararası bağımsız sürdürülebilirlik denetleme firması olan Standard Ethics, bu iddiaları belgeleyen bir rapor yayınladı.
DÖRT BÜYÜĞE DE 'KIRIK' NOT'
Türk takımlarının da olduğu futbol kulüplerinin 'sürdürülebilir' olmadığı belirtildi.
Şirket, kulüplerin ilerlemesinin yavaş olması sebebiyle, bu sene sonu yapacağı değerlendirmeyi 2026 yılına ertelediğini açıkladı. Saha içi, saha dışı ve yönetim kriterleri baz alınarak yapılan değerlendirmede kulüplerimizden Fenerbahçe ve Trabzonspor'a "Sürdürülemez"; Galatasaray ve Beşiktaş'a ise "Tam sürdürülebilir değil" notu verildi.
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Kulübün aldığı cezalar, teknik direktörlerin görev süreleri, şiddet ve şiddete teşvik, fair-play ve dürüstlük saha içi kriterleri olarak alındı.
Spor suçları ve sportif sorumluluklar saha dışı etkenler olarak incelenirken, yönetimsel kriterler olarak market dominasyonu, tekelleşme, sendika anlaşmaları ve gizli hissedar kontrolleri, mülkiyet, bağımsız özerk yönetim ve şeffaflık değerlendirildi.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Ademola Lookman transferinde Galatasaray'a dev tehdit!

Union Berlin'den Leipzig'e geçit yok!

Liverpool'da Muhammed Salah kararı!

Premier Lig'de sürpriz ödül!

Premier Lig'de kasım ayının teknik direktörü belli oldu!

Arda Güler, Türk futbol tarihine geçti!

Roberto De Zerbi'den Mason Greenwood için büyük övgü!

Bayern Münih'ten ayrılık önlemi: Olise!

Luka Modric'ten transfer itirafı!

Alvaro Morata'dan kötü haber!


















