2026 Dünya Kupası'nın şampiyonu İspanya oldu.
Turnuvaya Yeşil Burun Adaları karşısında aldığı golsüz beraberlikle başlayan İspanyollar,
daha sonra oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak kupaya uzandı.
Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, grup aşamasında Suudi Arabistan'ı 4-0 ve Uruguay'ı 1-0 mağlup etti. İlk turu yenilgisiz tamamlayan İspanyol ekibi, eleme aşamalarında ise oyununu bir üst seviyeye çıkardı.
ELEME TURLARINDA RAKİPLERİNE GEÇİT VERMEDİ
Son 32 turunda Avusturya'yı 3-0'la geçen İspanya, son 16 turunda Portekiz'i 1-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Belçika karşısında 2-1 kazanan De la Fuente'nin öğrencileri, turnuvadaki tek golünü bu mücadelede yedi.
Yarı finalde Fransa'yı 2-0'la saf dışı bırakan İspanya, finalde ise son şampiyon Arjantin'in karşısına çıktı. Büyük mücadeleden 1-0 galip ayrılan İspanyollar, Dünya Kupası'nı ikinci kez müzesine götürdü.
8 MAÇTA 14 GOL, SADECE 1 GOL
Turnuvada 8 karşılaşmaya çıkan İspanya, 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Rakip filelere 14 gol gönderen İspanyol ekibi, kalesinde ise yalnızca 1 gol gördü.
İspanya'nın şampiyonluğa giden yolda aldığı sonuçlar şöyle:
İspanya 0-0 Yeşil Burun Adaları
İspanya 4-0 Suudi
Arabistan
İspanya 1-0 Uruguay
İspanya 3-0 Avusturya
İspanya 1-0 Portekiz
İspanya 2-1 Belçika
İspanya 2-0 Fransa
İspanya
1-0 Arjantin
Luis de la Fuente'nin takımı, güçlü rakiplerle karşılaştığı eleme turlarında Avusturya, Portekiz, Belçika, Fransa ve Arjantin'i arka arkaya mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmayı başardı.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Sevilla, Valencia'yı tek golle geçti!

Fiorentina, Vanoli ile şeytanın bacağını kırdı

Marsilya'dan ligde yine kayıp!

Schalke 04, Union Berlin'i farklı geçti!

Şampiyonlar Ligi'nde haftanın oyuncusu Ferran Torres

Roberto De Zerbi'den Richarlison yanıtı!

Max Eberl: "Sacha Boey şu anda kalıyor"

Chelsea nikah tazeledi: Pedro Neto

Hull City'de Sorba Thomas trafik kazası geçirdi!

Hull City'den ayrıldı: Akintola, Beşiktaş'ın rakibine imza attı















