Beşiktaşı'ın Hollanda asıllı Türk oyuncusu Oğuzhan Özyakup, Siyah-beyazlı taraftarlardan ve futbol otoritelerinden zaman zaman maça ağırlığını koyamadığı ve pas alışverişine giremediği için eleştirilse de bir merkez orta saha oyuncusu olarak teknik direktör Slaven Bilic'in vazgeçilmezlerinden biri olmayı başardı.
500 bin euroya Arsenal'den Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ta geçen sezon 28 lig maçına çıkarken sadece 4 maç kaçırdı. Yıldız orta saha oyuncusunun oynadığı lig maçlarında Beşiktaş 14 galibiyet 3 beraberlik 5 mağlubiyet aldı. Oğuzhan'ın olmadığı lig maçlarında ise 1 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet alındı.
Oğuzhan bu sezon 6 lig, 2 Avrupa maçında oynarken, 5 lig maçını kaçırdı. Yıldız futbolcunun bu sezon oynadığı lig maçlarında Beşiktaş mağlubiyet yüzü görmezken 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik elde etti. Oğuzhan'ın bu sezon oynamadığı maçlarda ise Beşiktaş, Antalya ve Galatasaray'a yenilirken, Trabzon ve Eskişehiri yendi, Rize ile berabere kaldı. Bu sezon Uefa'nın verdiği ceza nedeniyle Avrupa'da 2 maç oynayabilen Beşiktaş'ta Oğuzhan da 2 maçta da oynadı. Bu maçlarda Beşiktaş 1 galibiyet, 1 de mağlubiyet aldı.
Beşiktaş, 2012/13 sezonundan bu yana Oğuzhan ile ligde 34 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. Oğuzhan'ıoynamadığı maçlarda ise 3 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Kısacası Beşiktaş, Oğuzhan'ın in olduğu maçlarda 53'lük galibiyet oranı, Oğuzhan'ın oynamadığı maçlarda %'27 lik galibiyet oranı yakaladı.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
FIFA Kıtalararası Kupası'nda şampiyon PSG!

Paulo Dybala için Boca Juniors iddiası!

Timo Werner için MLS ihtimali!

Manchester City'den anlamlı hamle

Kenan Yıldız bilmecesi: İngiliz devleri devrede!

Lewandowski için transfer görüşmesi

Chelsea, İngiltere Lig Kupası'nda yarı finalde!

Raphinha'nın eşinden FIFA'ya yılın ilk 11'i tepkisi!

FIFA The Best ödülleri sahiplerini buldu!

FIFA Yılın En İyi Erkek Kalecisi Gianluigi Donnarumma oldu!

















