Real Madrid ve Barcelona'nın başını çektiği Avrupa Süper Lig'in yankıları sürerken kuruluşlardan orta açıklama geldi.
UEFA, FIFA, LaLiga, Avrupa Kulüpler Birliği, Avrupa Taraftarlar Birliği, Avrupa Ligleri Birliği ve Avrupa Futbolcular Birliği ortak açıklama yayımlayarak Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını bildirdi.
İŞTE O AÇIKLAMA
Yapılan açıklamada, "Taraftarlar, oyuncular, antrenörler, federasyonlar, kulüpler, ligler ve bu güzel oyunu seven herkes yüksek sesle şunu söylüyor: "Avrupa'da herhangi bir 'süper lig'e yer yoktur. Önemli olan sportif liyakattir. Futbol herkes içindir. Herkese açık olsun. Sahada hak edin" ifadeleri kullanıldı.
AVRUPA ADALET DİVANI'NIN KARARI
Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı karara göre; UEFA, 2021 yılında duyurulan Avrupa Süper Ligi projesini iptal ederek rekabet hukukuna aykırı hareket etti.
Buna göre; ne FIFA ne de UEFA, kendi organizasyonları dışındaki bir turnuvaya katılan kulüplere herhangi bir yaptırım uygulama hakkına sahip değil.
Karar ile birlikte Avrupa Süper Ligi'nin yeniden kurulması gündeme gelse de projenin ilk duyurulduğu tarihteki taraftar tepkileri sebebiyle kulüplerin bu konuda çekimser olduğu belirtildi.
Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in önderliğindeki 12 kulüp ile duyurulan organizasyonda taraftar tepkileri sebebiyle son olarak sadece Real Madrid ve Barcelona kulüpleri kalmıştı.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Unai Emery'den Watkins yorumu

Tottenham, Omar Marmoush'u kadrosuna katıyor

Lille, sezona Angers galibiyetiyle başladı!

Mateta'dan sözleşme fesih için FIFA'ya başvuru!

Manchester United'da hedef Alejandro Balde!

Christopher Nkunku, Leipzig'e geri dönüyor

Gabriel Martinelli'den Al Hilal'e yeşil ışık!

Lille, Orlando Gill transferini tamamladı

Manchester City'den 100 milyon euroluk transfer: Bouaddi

Mourinho'nun, Arda Güler kararı tartışma yarattı















