Beşiktaş taraftarlarının sabırsızlıkla bitmesini beklediği Vodafone Arena Stadyumu’nun eylül ayına yetiştirilmesi için siyah beyazlı yönetim yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün, çatının projede belirtilenden daha yüksek olduğunu iddia ederek yapımı resmen durdurdu.
Belediyedem stada giden yetkililer, resmi bildirimi yaptı. Peki gerçek durum ne? Anıtlar Yüksek Kurulu’nun Vodafona Arena Stadı’nın çatı yüksekliği için izin verdiği oran 34 metre.Fakat buna rağmen çatının yüksekliği inşaat bittiğinde 32 metre 70 santimetre olacak.
Yani sahip olduğu hakkın bile 1 metre 30 santimetre altında olacak. Buna rağmen çatının yüksek olduğunun belirtilip, çalışmanın durdurulması siyah beyazlı kulüpte şaşkınlık yarattı.
15 Temmuz’da montaj başlıyor
Diğer yandan statta çalışmalar devam ediyor. Bir yandan yetkililerle yaşanan sıkıntı aşılmaya çalışılırken, diğer yandan da çatının montaj çalışmaları zemin üzerinde sürdürülüyor. Yurt dışından alınan ve çatıda kullanılacak kablolalar da gümrüğe giriş yaptı.
Kulüp, her şey planlandığı gibi giderse 15 Temmuz’da çatı kablolarını çekecek. Bu durumda da zeminde çimlendirme
çalışmalarına başlanacak ve stat eylül ortasında açılışa hazır hale getirilecek.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son mali genel kurulda
Vodafone Arena’yı 15 Eylül’de açmaya gayret edeceklerini açıklamıştı.

Burnley geriden geldi, 16 maçlık hasreti bitirdi

Lazio, Bologna'yı penaltılarda geçti

Nottingham ve Wolverhampton yenişemedi

Avrupa Süper Ligi projesi resmen bitti: Real Madrid de çekildi

Emil Holm'dan Kenan Yıldız itirafı

Marcus Rashford, Atletico Madrid maçında yok

Como, Napoli'yi penaltılarda eledi

Vincenzo Montella'dan Inter'e ziyaret

Muhammed Salah için flaş transfer iddiası

UGİK'26 kapsamında "Ufkun Ucunda İş Yapmak" paneli düzenlendi

















