Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller, Bayern Münih Genel Müdürü KarlHeinz Rummenigge ile görüştü ve UEFA'ya futbolcu maaşlarıyla ilgili bir mektup yazmaya karar verdi. Keller, "Artık güvenilir olmayan saçma maaşlar ve transfer ücretleri var. Maaş sınırları hakkında konuşmak zorundayız. Bu noktada Karl-Heinz Rummenigge ile hemfikir olduğum için mutluyum. Bu nedenle, UEFA başkanı Aleksander Ceferin'e bir mektup yazacağız" dedi.
HALKLA UÇURUM KAPANSIN
Keller, "Koronavirüs salgını futbolu yeniden halka yaklaştırmak ve gelecek nesiller için güzel oyunu korumak adına bir fırsat veriyor. Futbolcuların maaşlarını düşürmeli ve halkla aralarındaki uçurumu kapatmalıyız" şeklinde konuştu. Rummenige ve Keller'in Ceferin'e yazacağı mektupta ABD Ligi MLS'teki sistemi önereceği öğrenildi. Amerika'da her takımın bir bütçesi var ve herkese yüksek paralar verilmesi imkansız!
SADECE 3 YILDIZ İÇİN
MLS'te bir kulübün aktif kadrosu 30 kişiden oluşuyor. 4.9 milyon dolarlık toplam maaş bütçeleri var. Kulüp 4.9 milyonu istediği gibi dağıtıyor. "Beckham Kuralı" lakaplı "Atanmış Oyuncu Kuralı"na göre ise MLS, maaş sınırının dışında üç oyuncu transferine izin veriyor. Örneğin Beckham, LA Galaxy'deyken 6.5 milyon dolar alıyordu. Yıldız futbolculara, ligin tanınırlığını artırdıkları için ayrıcalık yapılıyor.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Rodri'den Manchester City sözleri: "Kazandıklarımızı elimizden alamazlar!"

Real Madrid'den 20 yaşındaki stoper için yakın takip

Manchester City'ye tarihi şok! 115 suçlamanın 114'ünde suçlu bulundu

Arda Güler için Guti benzetmesi; Modric örneği!

Real Madrid'de Mourinho alarmı: El Clasico öncesi kritik viraj

Bayern Münih'te Musiala şoku!

Barcelona Sportif Direktörü Deco: "Alvarez artık geçmişte kaldı!"

Real Madrid'den sakatlık açıklaması: Konate

Deportivo'yu yıkan haber: Aubameyang

David Alaba'nın yeni takımı belli oldu!
















