Bu haberi yazdır
2008/09 sezonu gibi!..
Beşiktaş, Fenerbahçe maçını kaybetti, ortaya şampiyon olduğu 2008-09 sezonundaki tablo çıktı...  
Kaynak : Fanatik
2008/09 sezonu gibi!..

Spor Toto Süper Lig’de önceki akşam Fenerbahçe’ye kaybeden ve derbi kazanamama serisini sürdüren Beşiktaş'ta, Kadıköy’deki 1-0’lık mağlubiyet, özellikle taraftarda şampiyonluğa olan inancı azaltmıştı. Ancak bu sonuç, Kara Kartal’da yeni bir senaryonun ortaya çıkmasını sağladı.

Ligde 2008-09 sezonunda da çıktığı derbilerden peş peşe kötü skorlarla ayrılan Beşiktaş, 25. haftayı liderin 1 puan gerisinde ikinci sırada kapatmıştı. Ek olarak Galatasaray’la 33. haftada karşılaşan Mustafa Denizli’nin öğrencileri, rakibini 2-1’lik skorla geçip dönemi sadece 1 derbi zaferiyle tamamlamasına rağmen şampiyonluğa ulaşmıştı.

Yine aynı senaryo

Bu sezonda da 6 yıl önce yaşadığı şampiyonluk senaryosunun benzeriyle karşı karşıya kalan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldığı skorun ardından 25’inci haftayı lider Galatasaray’ın 1 puan gerisinde 54 puanla ikinci kapattı. Ek olarak Mustafa Denizli’nin takımının yaşadığı gibi derbilerde peş peşe beklemediği sonuçlar alan Slaven Bilic’in öğrencileri, 33. haftada yine o dönemde olduğu gibi Galatasaray’la karşılaşacak.

5 puan fark atmıştı

Ligde son şampiyonluğunu yaşadığı dönemle benzer tesadüfler yaşayan Kartal’ın, bu senaryoyu tekrar edebilmesi halinde sezonu zirvede tamamlama şansı bulunuyor. O dönemde kalan 9 maçından 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Siyah-Beyazlılar, 33. haftada aldığı Galatasaray zaferiyle bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Beşiktaş, şampiyonluk için yarıştığı Sivasspor’un 5 puan önünde sıralamayı tamamlamıştı.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL