FIFA için ilk başkan adayı!
Prens Ali, Şubat ayında yapılacak seçim öncesinde FIFA Başkanlığına resmen aday oldu.
Kaynak : DHA
FIFA'nın geçen Mayıs ayında yapılan genel kurulunda Joseph Sepp Blatter'e karşı başkanlık yarışını kaybeden Prens Ali'nin gelecek yıl Şubat'ta düzenlenecek kongrede FIFA Başkanlığına yeniden aday olduğunu resmen açıkladı.
Prens Ali, adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada, "FIFA'da yaşanan bu kriz olumlu bir değişim için fırsattır. Bu kriz sayesinde birçok yeni fikir çıktı. Bu fikirlerin eyleme dönüşmesi durumunda daha iyi bir gelecek bizi bekliyor. Benim bu zor dönemde FIFA Başkanlığına aday olmamın tek nedeni FIFA'nın itibarını tekrar geri kazandırmak ve bir kez daha herkesin saygı duyduğu bir organizasyon haline getirmek" ifadesini kullandı.
UEFA'nın desteği ile Prens Ali, FIFA'nın Mayıs ayında yapılan genel kurulunda Sepp Blatter'a karşı aday olmuş, ancak ilk turda rakibinin gerisinde kalınca yarıştan çekilmişti. Bu seçimden birkaç gün sonra İsviçreli başkan Blatter istifa edeceğini açıklamış ve FIFA'da yeni bir sürece girilmişti.
FIFA Etik Kurulu'nun UEFA Başkanı ve FIFA'nın başkan adaylarından Platini'ye verdiği 90 günlük men cezası rakiplerine göre daha avantajlı durumda bulunan Fransız futbol adamını zor durumda bırakırken, başkanlık koltuğuna oturması konusunda pek şans verilmeyen Ürdün Prensi Ali bin El-Hüseyin'i güçlendirdi.Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Jose Mourinho & Real Madrid; işte imza tarihi

Alvaro Arbeloa'dan geleceğiyle ilgili mesajı

Joao Cancelo'dan tarihe geçen başarı!

Frenkie de Jong: "Bu şampiyonluk daha özel"

Pedri: "Hansi Flick'e armağan olsun"

Hansi Flick: "Zor oldu, bugünü unutmam"

PSG artık şampiyo...

Milan'a San Siro'da şok; Devler Ligi tehlikede

Givairo Read'den Bayern Münih açıklaması

Paulo Dybala'dan geleceği için çarpıcı sözler!

Roma'dan Parma karşısında inanılmaz son!
En çok yorumlanan haberler























