
Delgado'yu 2 sene önce izlediğini ve Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'ya önerdiğini belirten menajer Ceylan Çalışkan, "Tigana'da Delgado'yu izlettirmeye başladı. Tigana, Delgado'nun 5 tane maçını izledi. Ve bu futbolcuyu çok beğenip transfer etmeye karar verdi. Delgado UEFA Kupası'nda çeyrek final oynadıktan sonra bir çok Avrupa takımı bu oyuncuya talip oldu. Delgado'ya İspanya, Fransa ve Almanya'dan çok ciddi teklifler geldi. Biz 6 kulüp arasından Delgado'yu almaya çalıştık. Bu yüzden süre biraz uzadı" ifadelerini kullandı.
2 sene önce Delgado'nun bonservis ücretinin 1. 3 milyon Euro olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Şimdiki bonservis ücreti normal. Mesela hiç tanımadığınız bir futbolcu milli takıma çıkınca fiyatı katlanııyor. Bu futbolcuda UEFA kupası'nda çeyrek final oynadığı için fiyatı katlandı. Delgado'ya 5 milyon Euro veren 4 tane kulüp vardı. Ama biz futbolcuyu ikna ettiğimiz için bize geldi. Delgado Türkiye'de 1 sene oynadıktan sonra 10 milyon Euro'ya satabilirsin. 23 yaşında ve geleceği olan çok iyi bir futbolcu. Beşiktaş'a yararlı olabilecek bir futbolcu. Delgado'nun kendi hedefleri de çok büyük. Futbolcumuz 2 sene sonra Arjantin Milli Takımı'nda forma giymek istiyor. Bu yüzden İtalya, İspanya ve İngiltere'de iyi oynayıp milli takıma seçilmek istiyordu. Bu yüzden Delgado transferi biraz uzadı. Ben Türkiye'de oynadığı takdirde de Arjantin Milli Takımına gidebileceğini söyleyip öyle ikna ettim. Delgado, Beşiktaş'ın tarihinde yapılmış en akıllı transfer. Kulübün kasasından bir kuruş para çıkmadan 1. sınıf futbolcu alıyorsunuz. Bu futbolcuyu 6 Avrupa takımının elinden alıyorsunuz. Bu da Beşiktaş için çok önemli" diye konuştu.
Ceylan Çalışkan, daha önce çalıştırdığı kulüplerde transfer ettiği futbolculardan komisyon aldığı iddia edilen Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana'nın hiçbir menajerlik şirketi ile bağlantısının olmadığın ifade ederek, "Tigana bu işlerle uğraşmaz. Kendisi bu işlere uzak olan bir insan. Bu söylentiler Fulham'da olan bazı nedenlerden dolayı çıktı. Bu olaydan da mahkeme kararı ile aklandı" ifadelerini kullandı.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Ronaldinho'nun oğlu Joao Mendes, Hull City'ye imza attı!

Wolfsburg resmen açıkladı: Eriksen

Jamie Vardy'den transfer itirafı!

Manchester City'ye Marmoush'tan kötü haber!

Batista Mendy: "Sevilla, oynadığım en büyük kulüp"

PSG'den Comolli'ye telefonda Kolo Muani tepkisi!

Mbappe'den ırkçılık olaylarına tepki!

Nico Williams, altı hafta yok!

Hoeness'ten Premier Lig'e eleştiri: "Monopoly oynuyorlar"

Wolverhampton'da Larsen'e yeni sözleşme!
