Bu haberi yazdır
Bayanlar'da kötü başlangıç
 
Kaynak : Karakartal ve AA
Bayanlar FIBA Eurocup'ta 8'li finale çıkma mücadelesi ilk maçında Beşiktaş Cola Turka deplasmanda Lavezzini Basket'e 92-66 mağlup oldu.

Karşılaşmaya siyah beyazlılar Yasemin'in basketi ile başladı. Lavezzini Basket ise bu sayıya Screen ile cevap verdi (2-2). Podrug'un faul atışlarından bulduğu basketlerle ev sahibi ekip 4-2 öne geçti. Esmeral ile skoru eşitleyen Beşiktaş Cola Turka, Braxton'un faul atışlarından bulduğu sayılarla öne geçen taraf oldu (6-7). Bu dakikadan itibaren ev sahibi ekip Dacic ve Screen'in bulduğu sayılarla tekrar öne geçti (11-7). Braxton'un 3 sayılık basketi ile aradaki farkı 1 sayıya indiren siyah beyazlılar savunmada etkili olamadı ve İtalyan ekip Screen, Dacic ve Mahoney'in bulduğu sayılarla 6. dakikada skoru 18-12 yaptı. Hücumdaki başarısını savunmada da gösteren İtalyan ekip aradaki farkı açtı ve ilk periyodu 26-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Beşiktaş Cola Turka Braxton ve Yasemin'in basketleriyle başladı ve aradaki farkı 6 sayıya indirdi (26-20). Podrug'un basketi ile aradaki farkı 8 sayıya çıkaran İtalyan ekip'e siyah beyazlılar Mandic ile cevap verdi (28-22). Ev sahibi ekip Van Malderen'in art arda bulduğu sayılarla 15. dakikada skoru 32-25'e getirdi. Lavezzini Basket, Podrug, Corbani ve Screen'in art arda basketleriyle 18. dakikada aradaki farkı 10 sayıya çıkardı (39-29). Mandic'in sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalışan Beşiktaş Cola Turka savunmada etkili olamayınca ev sahibi ekip aradaki farkı açtı ve devreyi 48-33 önde tamamlayan taraf oldu.

Üçüncü periyoda İtalyan ekip Screen'in basketi ile başlarken, Beşiktaş Cola Turka ise bu baskete Yasemin ile cevap verdi (50-34). Mahoney ve Malderen ve Corbani'nin basketleri ile aradaki farkı 18 sayıya çıkaran ev sahibi ekip 24. dakikada skoru 58-40 yaptı. Yasemin ve Mandic'in basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalışan siyah beyazlılar Dacic ve Malderen'in basketlerine engel olamadı ve ev sahibi ekip final periyoduna 70-52 önde girdi.

Final periyoduna ev sahibi ekip Dacic'in art arda basketleri ile başladı (74-52). İtalyan ekip Bello'nun faul atışlarından bulduğu sayılarla 33. dakikada aradaki farkı 25 sayıya çıkardı (77-52). Final periyodunda temsilcimiz ilk sayısını Yasemin ile buldu (77-54). Braxton ve Yasemin ile aradaki farkı kapatmaya çalışan siyah beyazlılar skoru 79-58'e getirdi. Bu dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan Lavezzini Basket aradaki farkı açtı ve mücadeleyi 26 sayı farkla 92-66 kazanan taraf oldu.

SALON: Pala Siti Spor Salonu
LAVEZZİNİ BASKET: Belio 7 (5 ribaund, 5 asist), Corbani 2 (3 ribaund), Podrug Van Malderen 16 (3 ribaund, 2 asist), Mahoney 12 (5 ribaund,1 asist) Screen 16 (4 ribaund, 2 asist), Dacic 23 (5 ribaund)
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Emine Tuğba Palazoğlu 2 (1 ribaund, 1 asist), Seda Erdoğan (1 ribaund) Lara Mandic 15 (2 ribaund), Esmeral Tunçluer 10 (3 ribaund), Nazlı Güler (1 asist), Yasemin Horasan 25 (9 ribaund), Stacey Lovelace Tolbert 3 (2 ribaund, 1 asist), Kara Liana Brown-Braxton 11 (8 ribaund),
1.PERİYOT: 26-16
2.PERİYOT: 22-17
3.PERİYOT: 22-19
4.PERİYOT: 22-14Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler