Bu haberi yazdır
Ataman Kartal oldu!..
 
Ataman Kartal oldu!..
Beşiktaş Kulübü, gelecek sezon basketboldaki büyük hedefleri doğrultusunda anlaştığı antrenör Ergin Ataman ile bugün resmi sözleşme imzaladı.

Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen ve yöneticiler Gülnaz Arsel, Şeref Yalçın ile Nedim Sarsmaz'ın da hazır bulunduğu törende Ergin Ataman, 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın, Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu belirterek, ''Beşiktaş büyük markalarla çalışır. Ergin Ataman da büyük bir marka'' dedi.

Yalçın, kulüp olarak her zaman hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, ''Bu hedefler doğrultusunda, kendisini Avrupa'da ispatlamış Ergin Ataman ile anlaştık. Geçen sene salona taraftarları çekemedik. Yeni sezonda salonu doldurmak için çalışmalar var. Şovların yanı sıra sanatçılar olacak. Okullara göndereceğimiz davetiyelerle sayıyı artırmak istiyoruz. Şu ana kadar arkadaş çevresinden 800'den fazla kombine bilet için talep bulunuyor. Yeni sezonda 4 bin kişinin önünde oynayacağız'' diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel de basketbol şubesinde kombine biletlerin satışından sponsorlara kadar her şeyi planladıklarını vurgulayarak, ''Basketbol, Beşiktaş için bu sezon çok önemli'' diye görüş belirtti.

-ATAMAN: ''BEŞİKTAŞ, GELMEMDE BÜYÜK UĞRAŞ VERDİ''-

Beşiktaş Cola Turka'nın yeni antrenörü Ergin Ataman, siyah-beyazlıların, Türkiye'ye gelmesi için büyük uğraş verdiğini söyledi.

Ataman, Beşiktaşlı yöneticilerin, Türkiye'ye dönmesi ve kendileriyle çalışması için yoğun çaba harcadığını belirterek, ''Bu, gelmemde etken oldu'' dedi.

Beşiktaşlı yöneticileri inançlı gördüğünü ifade eden Ataman, şunları söyledi:

''Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon büyük hedeflere kilitlendiğini gördüm. Benim için kritik bir karardı. Basketbolda büyük kulüplerde ve müessese takımlarında çalıştım. İlk defa 3 büyükler diye tanımlanan kulüplerden birinde çalışacağım. Beşiktaş 15 yıl önce basketbolda bir ekoldü. Biz yeniden kulübün basketbolda ekol olması için çalışacağız.''

Yeni sezonda ULEB Kupası veya FIBA Avrupa Ligi'nde oynayacaklarını vurgulayan Ergin Ataman, ''ULEB Kupası'na katılma şansımız çok yüksek. Bu, bir hafta içinde belli olacak. Hedefimiz sadece Türkiye olmayacak. Avrupa'da da final kovalayan bir takım yaratmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın, Avrupa'da çalıştırdığı iki kulüpten de büyük olduğunu kaydeden başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ortada bir Fenerbahçe Ülker gerçeği var. Gerçi son 2 yılda futbolda da bu gerçek yaşanıyor. Futboldaki ezeli rekabeti basketbola taşımaya çalışacağız. Zorlukları biliyorum ama bütün bunları yönetimin ve camianın desteğiyle aşacağımızı düşünüyorum. Mutlaka iyi bir takım kuracağız. Bu takım sezona şampiyonluk parolasıyla girecek. Kurduğum her takım iddialı olmuştur. İnşallah camiayı mahcup etmeyeceğiz.''

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren siyah-beyazlı takımın yeni antrenörü, ''Geçen seneki yabancıların hiçbiri olmayacak. Avrupa'dan tanıdığım yabancı oyuncularla temas halindeyiz. Ayrıca bir Türk yıldız oyuncu almayı planlıyoruz. Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan oyuncuları almaya çalışacağız. Ayrıca kısa süre içinde teknik kadro belli olacak. Futboldan sonra basketbolda da Avrupa'da isim yapmış Real Madrid, Barcelona, Panathinaikos gibi olmaya çalışacağız.''

Efes Pilsen'den gelmiş bir antrenör olarak, altyapının önemini bildiğini ifade eden Ataman, ''Altyapıya büyük önem vereceğiz. Mutlaka kendi yetiştirdiğimiz oyuncular olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, Ergin Ataman, imza töreni sonrası Beşiktaş basketbol altyapısındaki oyuncularının toplarını imzaladı.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Facebook Page Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler