Bu haberi yazdır
Artık boynumuz bükük değil!
 
Artık boynumuz bükük değil!
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, ilginç açıklamalar yaptı. Genç başkan, siyah-beyazlı takımın başarısında, kurumsallaşmanın önemine dikkat çekerken, "Beşiktaş bugün kurum olarak Türkiye'nin takdir etmesi gereken konumda. Yönetici olarak bizim başarımız, kulübü iyi idare edilen, borçlu olmayan, Türkiye'de ilk halka açılmış anonim şirketin sahibi olan, tesis ve altyapısını tamamlamış bir yapı haline getirmemizdir. Artık taraftarlarımız gururla 'Ben Beşiktaşlı'yım' diyebiliyor. Eskiden boyunları biraz büküktü. Bence başarı burada. Sportif başarının her yıl gelmesi gerekir" diye konuştu.

Avrupa'nın en iyi 7-8 hocasıyla çalışma fırsatını bulduğunu belirten Bilgili, "Lucescu'yu bunların arasında ayrı bir yere koyuyorum. Kendisi çalıştığımız en iyi teknik adamdır. Onu farklı yapan da denge... Teknik bilgi, çalışkanlık, insani yön, duygusallık ve kültürel birikim. Bütün bunların bir dengede olması lazım. Bir çoğunda bu özellikler dengeli değil. İtalya'da çok başarılı olan bir teknik direktör, burada futbolculara ulaşmada başarısız olabilir. Lucescu'da şu ana kadar hiçbir hocada görmediğim bir şeyi görüyorum. O, bu özelliklerin hepsine birden sahip" dedi.

Başarı için hoca konusunda istikrarlı bir politika izleyeceğini söyleyen Bilgili, gelecek sezon için pahalı transfer yapmayacaklarını da belirtti. Geçen yıl Sergen dışında ekonomik davrandıklarını belirten Beşiktaş Başkanı, "Önümüzdeki yıl da dengeli bütçeyle gideceğiz. Pahalı transferler bizim için cazip değil" ifadesini kullandı. Kulübün paralı yöneticiler tarafından yönetilmesine karşı olduğunu vurgulayan Bilgili, "Yöneticilerin kulübe para vermesinin, banka kredisinden farkı yok. Yöneticiler giderken parasını ister. Hibe edildiğini hiç görmedim" yorumunu yaptı.

Dünya futbol endüstrisinde ciddi bir değişim olduğunu belirten Bilgili, "Bunda öncelikle FIFA kuralları etkili oldu. Bonservis kalktı. Eskiden bir oyuncunun tapusu, kulüpler varlıkları arasındaydı. Şimdi kontra önemli. Bu, üç büyük kulüp gibi yıllık bütçesinin yüzde 50-60'ını bonservise ayıranlar için büyük avantaj oldu. 2004'te UEFA kriterleri devreye girecek. Mali yapısı bozuk kulüpler, UEFA organizasyonları, hatta liglerinde bile yer alamayacak. Bu kriterlere bugün en rahat uyabilecek kulüp Beşiktaş'tır" ifadesini kullandı.

Dergide Lucescu, Sinan Engin, Feyyaz Uçar ve Tayfur da genç başkanla ilgili görüşlerini anlattı. Lucescu, "Çalıştığım kulüplerde kararları bir kişi veriyordu. Burada herkes görüşünü söyleyebiliyor. Beşiktaş modern ve pozitif bir şirket" derken, Sinan Engin, "35 yaşında büyük bir camianın başkanı olmak kolay değildir. Bilgili, herşeye hakimdir ama her şeyi kendisi yapmaz. Sorumlulukları paylaştırır" diye konuştu. Feyyaz Uçar başarının sırrını "Uzun vadeli hedefler" diye açıklarken, kaptan Tayfur da "Yönetim çok başarılı. Verilen sözler tutuluyor" dedi.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler