Sezona iyi başlayan ve yaptığı 3 resmi maçı da kazanan siyah-beyazlı takım, bu 3 karşılaşmada 9 gol atıp, 3 gol yemişti. Ligin ilk haftasında Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada 2-0 geriye düşen, ancak daha sonra attığı gollerle 3-2 kazanmasını bilen Beşiktaş, Konyaspor karşısına da galibiyet amacıyla çıkacak.
21. KEZ
Beşiktaş ile Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 21. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, ligde rakibiyle yaptığı 20 maçtan 13'ünü kazanırken, 5'inde berabere kaldı, 2 kez yenildi. Siyah-beyazlılar, 20 maçta rakibine toplam 43 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Beşiktaş İstanbul'da 1-0, Konya'da ise 2-1 galip geldi.
İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR
Beşiktaş, Konyaspor ile ligde İstanbul'da yaptığı 9 maçtan 8'ini kazandı, sadece 1'ini yitirdi. İstanbul'da toplam 23 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde sadece 4 gol gördü. Bu arada, Beşiktaş'ın cezası nedeniyle 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken lig maçı İzmir'de oynanmış ve 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Öte yandan siyah-beyazlılar, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-93 sezonunda 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı.
İKİ TAKIMIN DA BU MUHTEMEL 11'LERLE MÜCADELE ETMESİ BEKLENİYOR:
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Serdar
Kurtuluş
İbrahim Toraman
Zapotocny (Sivok)
Tello
Uğur İnceman
Cisse
Holosko
Delgado
Serdar Özkan
Bobo
KONYASPOR
Jefferson
Mehmet Çoğum
İsmail
Mihajlov
Da
Silva
Cihan
Zafer
Fahri
Celalettin
Erdal
Veysel
STAT: İnönü Stadı
SAAT: 21:00
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi
MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN...
SAĞLAM'IN 6+2 SIKINTISI
Hem lig, hem de Avrupa'da iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş'ta, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın 6+2 yabancı kontenjanı nedeniyle sıkıntıya girdiği öğrenildi. Siroki Brijeg maçında yedi yabancılı bir kadro oluşturan siyah - beyazlı teknik adamın, Konyaspor karşısında da aynı kurguyla bozmayacağı, ancak yabancılardan en az birini kenara çekeceği vurgulandı. Takımın adeta demirbaş isimleri arasında yer alan Bobo, Delgado, Cisse ve Tello'dan vazgeçmeyen Ertuğrul hocanın, Zapotocny, Sivok ve Holosko'dan birini yedek soyunması bekleniyor.
ÇETİNER: "TESLİM OLMAYACAĞIZ"
Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor'da hedef İnönü Stadı'ndan puan ya da puanlarla ayrılmak. Yeşil beyazlı takımın teknik direktörü Raşit Çetiner, "Teslim olmaya gitmiyoruz, mücadelemiz sonuna kadar sürecek" dedi.
Sakat ve cezalısı bulunmayan Konyaspor'da teknik direktör Raşit Çetiner, Beşiktaş karşılaşmasında son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmayacaklarının altını çizerek, "Biz de, Beşiktaş da, ilk hafta oynadıkları maçları son dakikalarda atılan gollerle kazandı. Bu hem Konyaspor'un, hem de Beşiktaş'ın direncini ve oyun sonuna kadar mücadeleyi bırakmadığını gösteriyor. Deplasmanda Beşiktaş ile oynamak kolay olmayacak. Ancak, biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. İstanbul'a teslim olmaya gitmiyoruz ve böyle bir düşüncemiz kesinlikle olamaz. Takım halinde mücadele edeceğiz. Onurlu oynayacağız. Futbolcularımın da bizleri yanıltmayıp, yetenek ve performanslarını en iyi şekilde sahaya yansıtarak Beşiktaş maçından puan ya da puanlarla ayrılacağına inanıyorum. Bütün oyuncularım iyi mücadele edecek, iyi koşacak, iyi futbol oynama gayreti içerisinde olacak ve yaptıklarından zevk almaya çalışacaklar" dedi.
Teknik Direktör Çetiner, maç tarihinin ramazan ayının ilk gününe denk gelmesinin oyuncular üzerinde etki yaratıp yaratmayacağı hakkındaki soru üzerine, "Her iki takım da tecrübeli oyunculardan oluşmuş bir kadroya sahip. Bu oyuncular kendi takımlarında da, milli takım düzeyinde de maç oynamış isimler. Maçın pazartesi günü oynanacak olması, haftanın ilk iş gününe denk gelmesi, aynı zamanda Ramazan ayının ilk gününde olması futbolcularımızı etkilemez. Çünkü onların tek düşüncesi sahadan puan ya da puanlarla ayrılmak. Seyir zevki yüksek ve güzel bir maç izlettirmeyi umuyorum" dedi.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Lille, Başar Önal'ı kadrosuna kattı

Ipswich Town'dan Emersonn transferi! Göztepe'nin kasası doldu

Ruben Amorim: "Modric'in kalmasını istiyorum"

Fran Garcia, Real Betis'e gidiyor

Crystal Palace'ta Kamada'nın sözleşmesi uzatıldı

Fulham, Alvaro Arbeloa'yı açıkladı!

Hull City, sportif direktörlüğe Okan Özkan'ı getirdi

Başar Önal, Lille yolunda!

Ruben Amorim'den Milan için ilk açıklama

Marc Casado'dan transfer iddialarına net yanıt!















