Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, uzun süredir aralarında gerginlik bulunan Beşiktaş ve Bursaspor Kulübü'nün başkanları Yıldırım Demirören ve İbrahim Yazıcı ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Başbakanlık Toplantı Salonu'nda her iki takımın da yöneticilerinin katılımıyla bir açıklama yapıldı. Bakan Başesgioğlu, aralarında bir süredir gerginlik bulunan Beşiktaş ve Bursaspor kulübü başkanlarının maç sonunda ortaya koydukları tablonun kendisini umutlandırdığını belirterek, "Beşiktaş ve Bursaspor, milyonlarca taraftarı olan, köklü ve büyük kulüpler. Yaşanan gerginlik iki camianın da lehine değil. Maç sonrasında iki başkanın sportmence davranışını takdirle karşıladık. Bundan sonraki süreçte, maç sonrasında yaşanan sportmence davranışın devam edeceğini umuyorum. Başkanların yaptığı bu davranış iki kulüp taraftarına da örnek olmalı" diye konuştu.
Bakan Başesgioğlu, hiçbir kulüp arasında gerginlik olmaması gerektiğini ifade ederek, "Biz, sadece Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki gerginliğin sona ermesini istemiyoruz. Aralarında sorun bulunan tüm kulüpler arasındaki gerginliğin bitmesini istiyoruz. Bu konuda futbolun aktörlerine büyük sorumluluklar düşüyor. Buradan sorumluluk sahibi herkese bu sorumluluklarını hatırlatıyorum. Artık istemediğimiz olaylar yaşanmasın. Bunun için diğer kulüpler arasındaki diyalog arayışlarına da destek olacağım" dedi.
Bakan Başesgioğlu, 'Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nı ise taviz verilmeden uygulama konusunda kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise, iki kulüp arasında gerginliğin son noktasını koyduklarını ifade ederek, "Bursaspor'un açtığı ve sayın bakanımızın devam ettirdiği bu davranışın 2 kulüp arasındaki gerginliğin son noktası olacağını düşünüyorum" dedi. Demirören, Bursaspor yönetimi ve taraftarlarını, ligin 2. yarısında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak maçta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da kaydetti.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da, iki kulüp arasında dostluğun adımının atıldığının altını çizerek, "Maç sonunda verilen mesajlar bizi buraya taşıdı. Türkiye'nin en ateşli 2 taraftar topluluğu arasında daha kötü şeyler olabilirdi. Burada dostluğun adımı atıldı. Önemli olan bu dostuluğun günlük değil, devamlı ve kalıcı olmasıdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından iki başkan karşılıklı olarak birbirlerine üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu formaları hediye etti. İki kulüp başkanın da birbirine '16 numaralı' formayı hediye ettiği gözlenirken, İbrahim Yazıcı getirdiği formanın Yıldırım Demirören'e olmayacağı anlaşılınca 'Biraz küçük forma getirmişiz' şeklinde espri yaptı. Toplantı sonunda iki kulüp yöneticileri de birbirleriyle forma değiş-tokuşu yaptı.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Como, Napoli'yi penaltılarda eledi

Vincenzo Montella'dan Inter'e ziyaret

Muhammed Salah için flaş transfer iddiası

UGİK'26 kapsamında "Ufkun Ucunda İş Yapmak" paneli düzenlendi

Lothar Mattaaus'dan Lennart Karl'a destek!

Lamine Yamal: "Saha dışında futbolu unutuyorum"

Sebastien Pocognoli için her maç ceza ödemesi

Dünyaca ünlü futbolcu, sezonu kapattı! "Yıkıldım"

Monaco, o'nun için her maç ceza ödüyor!

Gasperini'den, Malen ve VAR yorumu


















