Süper Lig’de geçtiğimiz hafta sonu oynanan Beşiktaş-Yukatel Denizlispor maçında ev sahibi takımın bir penaltısını vermediği ve Diaby’ye çok sert bir faul yapan Isaac Sackey’i kırmızı kartla ihraç etmediği için tepki toplayan hakem Özgür Yankaya’nın ‘profesyonel hakemlik’ sözleşmesinin feshedileceği iddiasına Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yanıt geldi.
MHK yetkilileri, Yankaya’nın ciddi hatalar yaptığını kabul etmekle birlikte, sözleşmesinin feshedilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.
ARSLANBOĞA’NIN DURUMU FARKLI
Yankaya’nın durumunun, Beşiktaş-Başakşehir maçındaki yönetimi sonrası sözleşmesi feshedilen Suat Arslanboğa ile aynı olmadığını vurgulayan MHK kaynakları, şunları söyledi:
“Suat Arslanboğa, hakemlik onurunu zedeleyici davranışta bulunan futbolcuya gerekli karşılığı vermediği için gönderildi. Özgür Yankaya ise penaltı ve kırmızı kart gerektiren pozisyonlarda hata yaptı. Üst düzey hakemler kolay yetişmiyor. Bir penaltı vermedi diye sözleşmesini feshetmeyiz.”
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Muhammed Salah, Liverpool'dan ayrılıyor!

Rachid Ghezzal, Türkiye'ye dönmek istiyor

Kenan Yıldız, Serie A'da haftanın ilk 11'ine seçildi

Dev transfer açıklandı: Griezmann Orlando City'de

Michel Gonzalez'den Valverde'ye büyük övgü

Christian Pulisic'ten transfer haberlerine cevap!

Edin Terzic yeni kulübünü seçti

Tim Krul'dan Konate ve Kerkez'e eleştiri!

Rasmus Hojlund: "Napoli'de yeniden doğdum"

Juventus'ta hedef Antonio Rüdiger

















