Bu haberi yazdır
"Başkanlık hakkında konuşmam"
 
Kaynak : Anadolu Ajansı
Başkanlık hakkında konuşmam
Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı sürerken, oyunu kullanan eski başkan adaylarından Fikret Orman, adının Futbol Federasyonu başkanlığı için geçmesi ile ilgili olarak ''Futbol Federasyonu'nda seçim ortamı olmadığı için ismimin başkanlık ile ilgili gündeme gelmesi konusunda yorum yapmam'' dedi.

Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede oy veren ve daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, şu anda federasyonda seçim olmadığını belirterek, ''Olmayan seçimin adayı olmaz. O gün geldiği zaman değerlendiririz. Ancak bu konu kayıkçı kavgası şeklinde olursa ben yokum. Futbolu kim yönetmek istemez. Ama benim duruşumla federasyon delegelerinin bakışı önemli'' diye konuştu.

Orman, federasyon başkanlığına hazır olup olmadığı yönündeki soruyu ise ''Ben hazır olmasam ismim gündeme gelmez. Türk futbolunu ileriye götürecek bir konumda olmayı kim istemez. Benim çizgim belli. Son 2 yılda 'O gitsin bu gelsin' şeklinde tartışmalar oldu. Futbol konuşulmadı'' dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün seçimli genel kuruluna da değinen Fikret Orman, şöyle konuştu:
''Beşiktaş'ın şu anki durumu açısından tek adaylı seçimin daha iyi olacağını düşündük. Beşiktaş'ta birlik beraberlik var. Kulüpte başarısız işler olduğunda eleştiri normal. Kulübün şu anki finans durumu ortada. Onayladığım bir durum değil. Beşiktaş'ın kendi gider ve gelirleriyle ayakta durması gerekiyor.

Ayrıca yeni yönetimi hemen eleştirmemek gerekiyor. İlk defa Beşiktaş tarihinde mali genel kurulun ardından seçim yapılıyor. Hem tek adayın olması, hem iki genel kurulun yapılması nedeniyle ilginin az olduğunu düşünüyorum.''

Kulübün başkan Demirören'e olan borcu konusundaki soruyu yanıtlayan Orman, ''Başkan şu anki durumla borcunu alamayacaktır. Ancak Fulya Projesi'nden elde edilecek gelirle bir kaynak sağlanabilir. Ayrıca hibe etmesi söz konusu değil. Zaten kendisi de açıklamıştı'' diye konuştu.

Fikret Orman, kullandığı oy konusunda ise ''Yönetim listesinde yer alan Celal Kolot'u ben başkanlığa aday olduğum dönemde listeme almak istedim. Ama şartlar buna izin vermedi. Kendisi yine de bana oy vermişti. Şimdi ben borcumu ödemeye geldim ve kendisine oy verdim'' dedi.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler