"6+2 yanlış bir sistem"
Başkanımız Yıldırım Demirören, yabancı oyunculara ödenen garanti para sisteminin yanlış olduğunu savundu, bunun değişmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak : Milliyet
Demirören, bir süre önce yapılan Kulüpler Birliği toplantısında konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “Puana göre para sistemi bu işin en doğrusudur” dedi. Beşiktaş’ın başkanı, Avrupa’da bazı ülkelerin bu uygulamaya geçtiğini hatırlatarak, konuyu yeniden Kulüpler Birliği’nin yapılacak ilk toplantısına taşıyacağını vurguladı. Başkan Demirören, şöyle konuştu:
“Aslında puana göre para; bu işin en doğrusudur. Örneğin, biz Beşiktaş olarak şampiyonluğa oynuyorsak ve bize 75 puan yetiyor ve hedefi yakalıyorsak, parayı ödeyelim. Onca paralar harcayıp, transferler yapıyoruz. Özellikle yabancılar sözleşmelerine garanti para maddesini koyduruyorlar, elbette bu yerliler için de geçerli. Yabancıların ülkemizi tercih etmelerindeki en büyük faktör peşin ve garanti paradır. Astronomik rakamlar harcıyoruz, ama şampiyon olamıyoruz. Ya da x bir takım, sezon başında hedefini belirliyor, ilk beş ya da küme düşmemeyi kovalıyor. Bakıyorsunuz, o x takım ilk beşe giremiyor, diğer x takım ligde tutunamıyor. Tamam garanti parayı ödeyelim, ama hedefi yakalarsak. Bu sistemi Avrupa’nın bazı ülkeleri uygulamak için adımlar atmaya başladı. Biz de ülke olarak bu sistemi getirmek zorundayız. Bu sistemi ancak Kulüpler Birliği olarak uygulayabiliriz. Her kulüp bu sisteme destek verirse ki, ilk toplantımızda buna sıcak bakıldı, o zaman hem onca paralar boşa gitmez, hem de takımlar arzu ettikleri hedefleri yakalarlar.”
Başkanımız Yıldırım Demirören ayrıca, yabancı oyuncu konusunda federasyonun uyguladığı 6 artı 2 kuralının da yanlış olduğunu savundu. Başkan Demirören, “8 yabancı alıyorsunuz, ikisini yedek oturtuyorsunuz. Bu bizler için fazla lüks. Yedek oturanlar da paralarını alıyorlar. Bu sistemi de yeniden gözden geçirmek gerekir” ifadelerini kullandı.Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Juventus, ligde seriye bağladı!

Manchester City, şampiyonluk maçında Arsenal'i devirdi!

Bayern Münih eze eze şampiyon!

Gol düellosunda son söz Abraham'ın

Milan, ligde tek golle kazandı

Vitor Pereira, ateş hattından çıkardı!

Cremonese - Torino maçı başladığı gibi bitti

Roma, Olimpico'da 1 puanı kurtardı

Leipzig, Frankfurt engelini de aştı!

Napoli yenildi; Inter geri sayıma geçti!

Marsilya'ya Lorient darbesi; ilk 4 tehlikede
En çok yorumlanan haberler



















