Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın 13. gününde, tek bayanlarda final oynandı. 2 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina'yı sadece 59 dakika süren maçta 6-0 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi.
Jelena Jankovic'i tahtından ederek yeniden 1 numaraya yükselen Williams, aynı zamanda kariyerindeki Grand Slam şampiyonluğu sayısını 10'a çıkardı. Senera Williams, bu sonuçla birlikte kariyerinin dördüncü Avustralya Açık şampiyonluğuna da ulaştı. Bu turnuvada ilk kez final oynayan Rus Safina ise daha önce en fazla 3. tura kadar yükselebilmişti. Kariyerinde 2. kez Grand Slam finali oynayan Safina, Williams'a kolay teslim oldu.
Bu arada Williams 2, Safina ise 1 milyon dolar ödül almaya hak kazandı.
Turnuva, 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer arasında yapılacak tek erkekler final maçıyla son bulacak.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Roma, Dybala ile nikah tazeledi!

Ferran Torres için 50 milyon euro

Acun Ilıcalı'nın yeni hedefi Nestory Irankunda

Paulo Dybala, Roma'ya imzayı atıyor

Juventus'ta hedef Fikayo Tomori

Hull City'den anlaşma: Elliot Stroud

PSG, Ferran Torres ile anlaştı!

Manchester City, Monga'yı kadrosuna kattı

Atletico Madrid, Morten Hjulmand'ı açıkladı

Barcelona'dan transferde mutlu son: Adeyemi















