Bu haberi yazdır
Duran Adam
Beşiktaş'ın ligde Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği karşılaşmanın ardından Karakartal.com yazarı Özgün Başpınar mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu.  
Kaynak : Karakartal.com
Duran Adam
Fotoğraf : AA

Önce Necip konusuna değinmemiz lazım.

Sen senelerce ön liberoda bir arpa boyu yol almadan oyna, haftalarca sağ bekte eziyet çek, çektir sonra stoperde şov yap! Akıllara durgunluk veren bir durum bu...

Haftalardır yerden yere vurduğumuz Necip, mükemmele yakın bir maç çıkardı ve Türkiye'deki tüm Beşiktaş taraftarlarını görsel şoka soktu. Benim hatırladığım kadarıyla da A takıma çıktığından beri ilk kez bir maç kazandırdı.

Çizgiden çıkardığı top, nefis bir timingle Demba Ba'ya verdiği gol pası maçın Beşiktaş'ta kalmasını sağladı. Maçın kalan bölümlerinde de hatasız oynadı. Bu kez "Bravo Necip" dedirtti.

Sonra da Demba Ba ve penaltı stiline bir parantez açmak gerek.

Necip'in arkasından maçın en iyi oyuncusu oydu. Önce Sosa'nın nefis asistinde bomboş pozisyonda topu Isaksson'a nişanlaması tam bir hayal kırıklığıydı ama o topa gidişi ve gol sezgisi bile pek çok santrforda rastlamadığımız klas görüntülerdi.

Sonra Ersan'ın kazandırdığı penaltı için topun başına geçti ve bir klasik haline getirdiği "Duran Adam" penaltısıyla Beşiktaş'ı öne geçirdi.

Ben bu penaltı stilinin hastasıyım. Müthiş soğukkanlılık, kendine güven ve isabet yeteneği gerektiriyor. Ve Demba Ba bunların hepsine sahip.

Demba gerçekten çok farklı bir oyuncu. Maçın içinde, topun olmadığı alanlarda dahi fark yaratıyor. Farklı koşular yapıyor, takımı rakip cezaalanına yaslıyor.

Gol vuruşları zaten bambaşka. Hep en doğru yere vuruyor. Necip'in verdiği kafa pasında kolay gibi gözüken kafa vuruşu aslında çok zordu. Top çok yavaş geliyordu, kendi hızı yoktu ve ancak o noktaya o esnemeyle yapılacak vuruş golü getirirdi. Demba Ba bunu yaptı ve galibiyeti perçinledi.

İşi şöyle özetleyebiliriz aslında: Demba penaltıda harika duruyor, maçın kalan kısmında da hiç durmuyor.

Hala yüzde altmışıyla oynamasına rağmen her maça damgasını vuruyor.

Necip ve Demba Ba'nın performanslarının yanında Beşiktaş'ta en çok dikkat çeken performans, takım performansıydı. Gerçekten bu takım ligin en iyi oyununu oynuyor artık... Harika paslaşan, sahanın her yerinde olan, komple atağa kalkan ve top kaybedildiğinde komple topun arkasına geçen, asla oyun disiplininden kopmayan 11 adam var sahada… Hala eksikleri olsa da Beşiktaş'ı izlemek artık müthiş bir keyif veriyor.

Bugün Motta ve Gökhan Töre çok bozuktu. Kerim Frei etkisizdi. Önemli silahlar tutukluk yaptı ama takım oyunu Beşiktaş'a 3 puan kazandırdı. Sürekli eleştirdiğimiz Serdar bile oyuna katıldı ve sezonun en iyi performanslarından birini ortaya koydu.

Cenk iki önemli kurtarışla Beşiktaş'ı rahatlattı. Saçma yan top hataları ve oyundan koptuğu anlarda yediği uzak top golleri olmasa kesinlikle Türkiye'nin en yetenekli kalecisi. Bu eksiklerini gidermesi için dört senedir bekliyoruz, umarım artık başarır.

Kasımpaşa'yı Necip sürpriziyle sorunsuz geçmek iyi geldi. Bundan sonra bütün sürprizler hep böyle tatlı olur inşallah.

twitter.com/OzgunKartal

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL