Bırakalım Fenerbahçe oynasın

Eray Emin Aydemir, evimizde oynayacağımız Fenerbahçe derbisini, maç öncesinde taktiksel açıdan değerlendirdi.

Beşiktaş için Pazar gecesi çok farklı olacak.

Siyah beyazlı ekibimiz, bir yandan Fenerbahçe'yi evinde yenerek şampiyonluk yarışında 'ben de varım' demek isterken bir yandan da büyük ihtimalle İnönü'deki son derbiyi kazanıp tarihi evimize veda etmek isteyecek.

Maç öncesinde tabloya genel olarak baktığımızda Beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde istekli futbolu ile maça favori olarak çıkıyor. Zaten İddaa'nın açıkladığı oranlar da bu görüşüme paralel nitelikte.

Ancak Fenerbahçe karşısında ciddi bir handikapımız var. Takımımız oyun içerisinde bazen tempoyu müthiş arttırırken 'dur' demeyi bilmiyor ve frene basamıyor. Bu durum da konsantrasyon bozulması, anlık oyundan kopmalar gibi özellikle bir derbi maçında çok can yakacak detayları beraberinde getiriyor.

Kadro olarak baktığımızda Fenerbahçe itiraf etmek gerekirse bizden daha iyi bir kadroya sahip, özellikle Webo ve Sow ikilisi çok tehlikesi isimler, savunmamızın çift forvet oynayan Fenerbahçe karşısında sağlam durabilmesi için desteğe ihtiyacı var. Başka bir anlatımla orta sahadaki isimlerin, ofansif görevlerinden önce defansif anlamda da takıma katkı yapmaları şart. İbrahim Toraman'ın savunmaya verdiği desteği, Fernandes, Veli veya oynadığı taktirde Necip hatta Oğuzhan vermek zorundalar.

ANİ HÜCUMLARLA İŞİ BİTİREBİLİRİZ

Fenerbahçe'nin sol ve sağ bekleri ofansa katılmayı seven isimler, Beşiktaş'ın kimliğine pek uymasa da ekibimiz Fenerbahçe'yi ilk etapta kendi yarı alanında karşılamalı, kafa kafaya, hücümsal anlamda oynamaya kalkarsak hem kendimizi çok yorarız hem de Sow, Webo, bunların arkasında ani ataklarda savunmamıza süzülecek olan Emre, başımızı ciddi anlamda ağrıtabilir. Rakibi orta alanda tutup, bazen üzerimize çekip, Holosko ve Olcay gibi ani hücuma çıkan isimleri beklerinin arkasında topla buluşturursak Fenerbahçe'nin dezavantajlı bölgelerini kullanabiliriz.

ŞUT ŞUT BOLCA ŞUT

Beşiktaş'ımız Fenerbahçe karşısında uzaktan şutlara mutlak olarak ağırlık vermeli, Volkan Demirel uzaktan şutlarda etkili bir kaleci değil, Fernandes, Necip, hatta fırsat bulduklarında Gökhan Süzen ve Hilbert şut çekmekten çekinmemeliler, dönen toplarda Holosko ve Olcay mutlaka Fenerbahçe savunmasını karıştıracaklardır. Ayrıca şutlar sonucu yakaladığımız duran toplarda Tomas Sivok ve Ersan, Fenerbahçe için sıkıntı yaratabilir.

İyi savunma ile beraber bırakalım topla Fenerbahçe oynasın, biz diri kalalım... Golü bulamasak dahi 70. dakikadan itibaren Fenerbahçe yorgun düştüğünde diri bir Beşiktaş sahanın her bölgesinde topa hakim olur.

Eray Emin Aydemir

Twitter: https://twitter.com/ErayEAydemir

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar