Yıldız futbolcu Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi özlediğini ancak ülkesinde bulunmaktan da mutlu olduğunu söyledi. Lucescu ile arasında geçen diyalogdan, yeni transfer Adrian İlie’ye kadar merak ettiğimiz konularda bizi aydınlattı, ayrıca manşetin başlığını da attı: Mısır halkını Beşiktaşlı yaptım.
Beşiktaş'a transfer olduğu ilk günden itibaren ülkesinde çok yakından takip edildiğini belirten golcü oyuncu, “Benim oynadığım maçları merak ediyorlar. Attığım gollere seviniyorlar. Mısır halkı benim sayemde Beşiktaş'ı tutmaya başladı. Ben oynadıkça arayıp tebrik ediyorlar. Ülkemde bu kadar ilgi ile takip edilmek bana büyük sorumluluklar yüklüyor.” şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ın devre arasında takıma takviye olarak Adrian İlie'yi transfer ettiğini hatırlatıyoruz ve Rumen futbolcu hakkındaki düşüncelerini soruyoruz. Yıldız futbolcu bize şu cevabı veriyor: “Kimin geldiği, kimin oynadığı önemli değil, ben sahaya çıkıp futbolumu oynarım. Profesyonel bir oyuncu bunu yapmalı. Ben de profesyonelim sahaya çıkar futbolumu oynar ve gollerimi atarım.” İlie'yi daha önceden tanıyıp tanımadığını sorduğumuzda ise “Hayır tanımıyorum. İstanbul'a geldiğimde tanışacağız. Kim iyi ise o formayı giyecektir. Ben çok çalışıyorum. Futbol oynamak istiyorum. O nedenle benim için İlie'nin gelmesi sorun olmaz. Bu takımda sadece ben ve İlie yok. Herkes forma için mücadele etmek zorunda.” diyor.
25 Ocak'ta Afrika Kupası maçlarının başlayacağını kaydeden yıldız futbolcu, en çok Lucescu'nun kendisine gösterdiği ilgiye seviniyor. Rumen teknik adamın kendisini telefonla aradığını ve başarılar dilediğini söylüyor: “Lucescu, bana rahat olmamı söyledi. Afrika Kupası’nda oynayacağım maçlarda göstereceğim başarı en çok onu sevindirecek. Takımdan uzun bir süre ayrı kalacağım fakat bunu telafi edeceğime inanıyorum. Lucescu da bana güvendiğini ve her zaman destekleyeceğini söyledi. Bu güven benim için yeterli.”
Ahmed Hassan şu anda tek düşüncesinin Mısır Milli Takımı ile birlikte Afrika Kupası’nı kazanmak olduğunu kaydederek devam ediyor: “Takım olarak çok iyi durumdayız. Geçen hafta Angola ile oynadığımız hazırlık maçında iki gol attım. Bu bana moral verdi. Kongo ile bir hazırlık maçı daha yapacağız. Umarım orada da gol atarım. Ben başarılı olursam Türkiye'de buna sevinecek çok insan olduğunu biliyorum. Beşiktaş taraftarı da beni destekleyecektir.”
‘Yabancı oyuncu gelirse Ahmed Hassan gidecek' şeklinde Türk basınınında çıkan yorumlara bir anlam veremediğini belirten yıldız futbolcu, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Beşiktaş’tan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Büyük takımda oynamanın sıkıntılarını biliyorum. Kendime güveniyorum. Tribüne çıkacak futbolcu değilim.”
Kaynak: Zaman Gazetesi