Beşiktaş Teknik Direktörü Daum ve Menajer Sinan Engin ayrıca satılacaklar ve alınacaklar listesini şekillendirirken, ezeli rakiplerinden de futbolcu alabilecekleri mesajını yinelediler. Yeni sezonda alternatifi bol bir takım oluşturmak istediklerini belirten Sinan Engin, 26 Mart Cuma günü futbolcu izlemek için Brezilya'ya gideceğini söyledi.
Engin in iç transferde ise en rahat kulüp olduklarını vurgularken, 'Futbolculara taviz vermeyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'ne kalamadık. Büyük ihtimalle taban fiyat 300 milyar olacak. Beğenen kalır, beğenmeyen kalmaz' dedi.
Daum’un verdiği rapor doğrultusunda transfer harekatına başlayan Siyah-Beyazlı yönetim, İstanbulsporlu Murat, Diyarbakırsporlu Celaleddin ve Kocaelisporlu Serdar’dan sonra rotayı ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye çevirdi. Sarı-Lacivertli takımda kadronun genişliği yüzünden çok fazla takıma girme şansı bulamayan Yusuf Şimşek için harekete geçen Kartal’ın ilk görüşmelerden olumlu sonuçlarla ayrıldığı bildirildi. Denizlispor’da oynadığı dönemde Yusuf’un en yakın dostlarından birisi olan Beşiktaşlı Ümit’in de devreye girdiği ve eski takım arkadaşını ikna etmeye çalıştığı kaydedildi. Ancak bu transferin gerçekleşmesindeki en büyük engelin, son günlerde yaşanan Serdar Bilgili-Aziz Yıldırım gerginliği ve Fenerbahçe’nin 1 yıllık anlaşma yapmasına rağmen Futbol Federasyonu’na sözleşmeyi iki yıl göstermesi olduğu öğrenildi.
Sinan Engin, yabancı futbolcu transferi için 26 Nisan Cuma günü Brezilya’ya gideceğini dile getirerek, burada çok sayıda futbolcuyu izleyeceğini belirtti. Bu arada Engin, teknik direktör Christoph Daum’un, daha önce oynama şansı bulamayan bazı oyunculara, Gençlerbirliği maçında şans verebileceğini söyledi. Yeni sezonun transfer çalışmalarına önümüzdeki haftadan itibaren hız verecek olan siyah beyazlı yönetim, Teknik Direktör Chirstoph Daum’un gitmesini istediği ve transfer edilmesini düşündüğü futbolcular için verdiği raporu inceliyor. Daum gönderilmesini istediği oyuncular arasında Stavrum, İlhan Şahin, Nejat, Mehmet Aksu, Sertan, Kletsov ve Erman bulunuyor. Kiralık olan kaleci Asper’de yedek kaldığı için Beşiktaş’tan ayrılmak istiyor. Önümüzdeki hafta içinde Güney Amerika’da geniş bir transfer çalışması yapacak olan Menajer Sinan Engin özellikla Arjantin ve Brezilya’da futbolcu arayışlarını sürdürecek.