G.Saray'dan Beşiktaş'a geldiği günden bu yana yurt dışından önemli teklifler aldığını açıklayan ve bunları bir sır gibi sakladığını söyleyen teknik patron, şöyle konuştu:
Romanya Milli Takımı'ndan iki yıldır teklif alıyorum. Romanya Futbol Federasyonu Başkanı, bana hem Beşiktaş'ı, hem de Romanya Milli Takımı'nı çalıştırmam konusunda ilginç teklif getirdi. Şu anda kesin bir cevap vermedim. Ayrıca Sırbistan-Karadağ ve Rusya milli takımları için önemli teklifler geliyor.
Türk Milli Takımı’ndan da dolaylı yollardan talepler var. Menajerimiz Sinan Engin ile birlikte Türk Milli Takımı’nın başına geçmem konusunda duyumlar alıyorum. Ama resmi bir teklif gelmedi. Zaten şu anda Şenol Güneş ve ekibi bence çok başarılı. Türk Milli Takımı kesinlikle düşüşte değil.
Milli takım çalıştırmayı düşünüyorum. Hangi takım olacağı konusunda karar vermedim. Beşiktaş yönetimiyle bu konuyu mutlaka görüşeceğim.
Günlük yaşantımın yüzde 95'ini futbol, antrenman ve rakip takımların performanslarını takip etmekle geçiriyorum. Rakip takımların kasetlerini izlerken not tutar ve yardımcım Feyyaz Uçar, kondisyoner Carlo ile fikirler konusunda sürekli tartışır, en iyisini bulmaya çalışırım. Şu andaki dersim Valencia. UEFAKupası’ndaki rakibimizin tüm maçlarının kasetlerini izliyor ve izlettiriyorum
Şu anda ligin ikinci yarısı için ideal kadroyu belirliyorum. İlie büyük güç. İlie tekrar Romanya Milli Takımı'nda oynamak için çok çalışıyor. Kendisi UEFA'da bela golcü olacak. İlhan, Sergen gibi golcülerle şov yapacak. İddia ediyorum İlie düşündüğüm performansı tutturursa, Avrupa tranfser piyasasında isminden sıkça söz ettirir. İlie şu anda gol açlığı çekiyor.
Bugüne kadar çalıştırdığım takımlarda oyuncu ayrımı yapmadım. Pancu ve İlie ne ise Tümer ile Sergen de odur. Takımda her futbolcunun özellikleri var. Ama Sergen'in adı geçtimi düşünürüm. Çünkü Sergen Yalçın benim gözümde, Avrupa'nın hatta Latin Amerika'daki yıldızların çok üstünde yeteneğe sahip. Sergen hangi takımda oynarsa oynasın o takımda mutlaka başarı vardır.
Geçen yılki başarıları aşmalıyız. Şu anda önümüzde 3 kupa var. Bu kupalarının hiç olmazsa ikisini mutlaka kazanmalıyız. Benim için şampiyonluktan çok UEFA Kupası'nı kazanmak önemli bir olay. Şampiyon olacaksak rakiplerimizle puan farkını mutlaka korumalıyız. Bu konuda önemli projelerim var.
Futbol yaşamım boyunca çalıştığım en iyi yönetimle beraberim. Başkanımız Serdar Bilgili çok akıllı. Transfer komitesi başkanımız Hüsnü Güreli bir dediğimizi iki etmiyor. Güreli sezon başından bu yana yabancı oyuncu alınması konusunda ısrar ediyor. İlie'nin işini 5 dakikada bitirdi. Güreli, Beşiktaş ile birlikte her hükümetin mali işlerde görevlendireceği insan.