"Tahrik edenler belli!"

Derbi bitti, ama tartışmaları bitmeyecek gibi... Galatasaraylı futbolcular Bülent Korkmaz ve Ayhan Akman’ın suçladığı Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Yıldırım Demirören suskunluğunu bozdu. Küfür ve şiddete her zaman karşı çıktığını ifade eden Siyah-Beyazlı idareci, koridorda yaşanan kavgadan tribünlerdeki olaylara kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kavganın temelinde tahriklerin yattığını vurgulayan Demirören şunları söyledi: "Tahrik edenler de belli... Bakın Galatasaray’ın diğer olaylı maçlarına, yine aynı isimleri ön planda görebilirsiniz. Önce saha içinde tahrik ettiler, sonra koridorda devam ettiler. Bu gerçekleri hiç kimse gözardı etmemeli... Biz, ortamı yatıştırmak için uğraşan taraftık."

"Maçın öncesini hatırlayın. Lucescu ve Sinan Engin gerginliği önlemek için ne kadar çok uğraş verdi. Bunlar konuşulmuyor. Tıpkı Galatasaray’ın kötü oyunu, bizim verilmeyen penaltımızın konuşulmaması gibi... Varsa yoksa meşaleler. Biz zaten bunları tasvip etmiyoruz, ama tek suçlu Beşiktaş mı? Galatasaraylı taraftarlar meşale yakmadı mı? Onlar stada nasıl sokuldu?"

"Olaylara tek yönlü bakmak çok yanlış. Objektif olunmalı... Şu an yapılan yargısız infaz... Herkesin gözünden kaçan bir olay daha var. Maçın başlamasına bir süre kala yeni açıktan, üzerinde Sarı-Kırmızı eşofman olan 20 kişilik bir grup; hakem ve görevliler tarafından tünele gönderildi. Kimdi bunlar? İşleri, amaçları neydi? Bu soruya da mutlaka yanıt verilmeli..."

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları