Birinci Süper Lig takımlarından Göztepe’nin teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaşlı oyuncuların teknik direktör Christoph Daum’a sahip çıkması gerektiğini belirterek, sezon sonunda Beşiktaş’a ekip olarak gitmeleri durumunda başarılı olacaklarını söyledi. Rıza Çalımbay, Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum’un, dünyanın sayılı teknik direktörlerinden biri olduğunu vurguladı.
Beşiktaş’ın kadrosunun çok kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu ifade eden Çalımbay, siyah-beyazlı takımın uzun yıllar kaptanlığını yaptığını ve geçen yıl Daum’un yardımcısı olarak çalıştığını anlatarak, “Benim gördüğüm Beşiktaş’ta hava eksik. Futbolcular kendilerine olan güvenlerini yitirmiş. Trabzonspor maçıyla lige çok kötü bir başlangıç yaptılar ama ben iddia ediyorum, Beşiktaş şampiyonluğa oynayacak bir kadroya sahip. Futbolcuları Daum transfer etti. Bu futbolcuların Daum’a sahip çıkması gerekir. Çünkü onları Beşiktaş’a getiren Daum’dur” diye konuştu.
Göztepe ile 1 yıllık sözleşmesinin olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Beşiktaş’tan bize gelen bir teklif yok. Bizim şu durumda bir yerden bir yere gitmemiz doğru olmaz. Beşiktaş, sezon sonunda bize görev verirse biz ekip olarak Feyyaz, Zafer ve ben Beşiktaş’ta yüzde yüz başarılı oluruz. Ancak ben Daum’un da başarılı olacağına inanıyorum. Sezon sonunda ne olur, onu şimdiden kestirmek zor” dedi.