Beşiktaş'a transferinin 6-7 ay önce gerçekleştiğini belirten başarılı sağ kanat oyuncusu "Her şey Rıza Hoca'nın Kartal'a gelmesinden sonra şekillendi. Devre arası Galatasaray'dan teklif aldım. Ancak Çalımbay'a söz verdiğim için Galatasaray'a gitmedim. Şimdi 3 yıllığına Beşiktaş'tayım. Siyah-Beyazlı formayla büyük başarıların altına imza atacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.
Kartal'a şampiyonluk yaşamak için geldiğinin altını çizen Ali Tandoğan "Beşiktaş formasıyla İnönü'ye çıkacağım günü iple çekiyorum. O stadın büyüsü ayaklarımı titretiyor. Süper bir taraftar potansiyeli var. Beni müthiş etkiliyorlar. Özellikle bu yıl duşta Beşiktaş marşlarını mırıldandığım anlar oldu. İnanın o taraftar ölüyü bile oynatır" açıklamasını yaptı.
Çalımbay'dan övgüyle söz eden yıldız futbolcu şöyle devam etti: "Denizli'de çalışmıştık. Oyuncuya baba şefkatiyle yaklaşır. Formayı hakedene verir. Çalışmayanın gözünün yaşına bakmaz. Süper Lig'de şampiyonluk yarışının ne demek olduğunu bilmiyorum. Türkiye Kupası mutluluğu yaşamadım. Beşiktaş'ta bu coşkuları tadacağım."