Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum, sarı kart cezalısı olan Baya’nın yerine orta alanda Ümit’i görevlendirdi. Alman teknik adam, ligin 13. haftasındaki Malatyaspor maçında sakatlanan ve 9 haftadır takımından ayrı kalan Stavrum’a da 18 kişilik maç kadrosunda yer verdi. Forvette yine İlhan Mansız ve Ahmet Dursun ikilisini oynatan Alman teknik adam, Stavrum’a ise yedekler arasında şans tanıdı. Daum yine kaledeki tercihini Myhre’den yana kullanıp Asper’i yedek soyundurdu.
Karşılaşmayı izlemek için maçtan 45 dakika önce protokol tribününe gelen Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant’a, siyah-beyazlı taraftarlar tepki gösterdi. Taraftarların Fenerbahçe ve kendi aleyhine uzun süre bağırması üzerine Lorant, protokol tribünün lobisine girerek maçın başlamasını burada bekledi. Maçın başlamasına kısa süre kala yeniden protokol tribününe gelip oturan Lorant’a tepkiler sürdü. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Yıldırım Demirören, taraftarlara yakın oturan Lorant’ın yerini değiştirerek daha güvenli bir yerde oturmasını sağladı.
Hakem Bülent Uzun’un başlama düdüğüyle birlikte kapalı tribünden sahaya konfetiler atıldı. Bunun üzerine hakem Uzun, maçı durdurarak sahanın temizlenmesini istedi. Futbolcuların konfetileri temizlemesinin ardından da maç yeniden başladı.
Beşiktaş’ın Ankaragücü karşısında yediği 2. golün ardından numaralı tribünde arbede yaşandı. Protokol tribününde bulunan Ankaragücü yöneticilerinin gol sonrası sevinç gösterilerinde bulunmalarına numaralı tribünden ve localardan tepki geldi. Bu bölümden protokol tribününe yabancı cisimler atılırken, bir locadan da büyük bir kül tablası protokol tribününe doğru fırlatıldı. Ancak güvenlik güçleri olayların büyümesini önledi.
Ankaragücü karşısında liderliğe ulaşma şansını iyi kullanamayan Beşiktaş, ligde tam 15 maç sonra yenilgi yüzü gördü. Siyah-beyazlılar, en son 10 Ekim 2001’de Samsunspor ile Ankara’da yapılan erteleme maçında sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı. Beşiktaş, daha sonraki 15 lig maçında ise yenilgi yüzü görmemişti. Bu sezon BJK İnönü Stadı’ndaki 3. yenilgisini alan Beşiktaş, ligde elde ettiği 4 yenilginin 3’ünü 2-1, 1’ini ise 1-0’lık skorla elde etti.
Başkan adaylarından Hasan Arat, salı günü Maçka Oteli’nde Divan Kurulu üyelerine vereceği yemeğe Serdar Bilgili’yi de davet etti. Arat, pazartesi günü de eski sporcular derneği ile yemek yiyecek.
Beşiktaşlı olarak tanınan şarkıcı Mustafa Sandal, Siyah-Beyazlı ekip için yeni bir marş besteledi. Marşın önümüzdeki haftadan itibaren Beşiktaş maçlarında ve etkinliklerinde söyleneceği öğrenildi.
Dün yapılması gereken mali kongre, çoğunluk sağlanamadığı için 24 Şubat’a ertelendi. Lütfi Kırdar Sergi Sarayı’nda yapılacak toplantıda, 2002 yılının 45 milyon dolarlık bütçesi ibra edilecek.
Mart ayı içerisinde yapılacak olan olağan kongre yaklaştıkça, Siyah-Beyazlı kulüp içerisinde kulis çalışmaları da hız kazandı. Dün geceki mücadelede de şeref tribünündeki hummalı çalışma dikkat çekti.