Maçtan notlar

Beşiktaş’ın, UEFA Kupası 2. turunda, İspanya’nın Deportivo Alaves takımıyla oynadığı rövanş maçında, siyah-beyazlı taraftarlar BJK İnönü Stadı’nı adeta bayram yerine çevirdi. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, sürekli takımları lehine tezahüratta bulundu. Maçı yaklaşık 30 bin kişi izlerken, Beşiktaş bayrakları ve flamalarla tribünler karnaval yerine döndü. Taraftarlara 5 bin Beşiktaş flaması dağıtılırken, tribünlere yerleştirilen 50 kadar varilin davul gibi kullanılmasıyla büyük bir uğultu oluştu. Bu arada, yeni açık tribünde açılan dev bir Beşiktaş bayrağı taraftarları coşturdu.

Beşiktaş’ta sakatlıktan yeni çıkan Sergen Yalçın ve Daniel Pancu, teknik direktör Mircea Lucescu tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü. Lucescu’nun “Son antrenmandaki durumlarına bakıp karar vereceğim” dediği ikili, Alaves karşısında forma giyerken, Sergen, İlhan Mansız ile forvette, Pancu ise ileri ikilinin gerisinde görev yaptı. Sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Elazığspor maçında forma giyemeyen Ali Eren ile Lucescu’nun yine bu karşılaşmada şans tanımadığı İbrahim de İspanyol ekip karşısında ilk 11’de sahaya çıktı.

UEFA Kupası maçında Beşiktaş, sakatlıklar ve cezalar nedeniyle iki futbolcusundan yoksun kalırken, Alaves’te ise bir futbolcu sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Beşiktaş’ta tedavisini Almanya’da sürdüren Ahmet Dursun ve cezalı Tümer, Alaves’te ise sakatlığı bulunan ve ilk maçta Beşiktaş’a gol atan Abelardo oynamadı. Bu arada, siyah-beyazlılarda teknik direktör Lucescu, kaleci Göksel, Tolga, Ahmet Yıldırım, Amaral, Bayram, Nouma ve Ali Cansun’u 18 kişilik maç kadrosuna alırken, Tamer, Niyazi, Yasin Yıldız, Zafer, Eser ve geçen haftaki Elazığspor maçında ilk 11’de oynayan Serdar’ı kadroya dahil etmedi.

Güvenlik güçleri, Beşiktaş-Alaves maçı için adeta alarma geçti. Stat çevresi ve içinde büyük önlemler alan polis, biletsiz taraftarları stat yakınına sokmazken, tribünlere girişte taraftarları didik didik aradı. Ayrıca stat giriş kapılarına emniyetin belirlediği holiganların fotoğrafları asıldı ve girişleri engellendi.
Maç öncesi, meşale yakılmaması, aksi takdirde yakanların gözaltına alınacağı anonsu da yapıldı.
-Beşiktaş’ın golcü futbolcusu İlhan Mansız, BJK İnönü Stadı’nda ilk kez bir Avrupa kupası maçında siyah-beyazlı formayı giydi. Daha öne Sarajevo ile İstanbul’da oynanan 1. tur ilk maçında sakat olduğu için forma giyemeyen İlhan, Beşiktaş formasıyla Avrupa kupasında ilk kez taraftarının karşısına çıkmış oldu.

Beşiktaşlı taraftarlar, Denizlispor’un UEFA Kupası’nda Sparta Prag karşısında Mustafa Özkan ile penaltıdan bulduğu ikinci golün ardından büyük sevinç yaşadı. Taraftarlar bu golden sonra uzun süre “Denizlispor” diye tempo tuttu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, maç öncesi ikinci başkan Hüsnü Güreli, asbaşkanlar Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay ile birlikte soyunma odasına giderek, futbolculara ve teknik heyete başarı dileyip moral verdi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları