Schuster ve Quaresma'nın baş yardımcısı Nihat Kahveci olacak.
Beşiktaşımız, Schuster ve Quaresma gibi, dünya futbolunun iki marka ismini transfer ederken, bu ikiliye en fazla yardım edecek kişi de Nihat Kahveci olacak. İspanya’dan bir yıl önce dönen ve yeni Kartallarla aynı dili konuşan Nihat’ın, saha içi koordinasyonu sağlayacağı ifade edildi.
Schuster ile İspanya’dan bir samimiyeti bulunmadığını vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, “Ama aynı ligde görev aldığımız için ikimiz de birbirimizi biliyorduk. Kendisi Getafe ve Real Madrid’de başarılı işlere imza attı. Beşiktaş ve Türk futbolu için büyük bir şans” diye konuştu.
Köprü olacak Hocanın üç dil bilmesinin büyük avantaj oluşturacağını söyleyen siyah-beyazlı futbolcu, “Takım içerisinde Almanca, İspanyolca ve İngilizce bilen futbolcular var. Hoca bu arkadaşların çoğuyla direkt konuşacaktır. Ben de İspanyolca biliyorum. Bana hoca ile Türk futbolcular arasında koordinasyon gö- revi verilirse bunu da seve seve yaparım” dedi.
Quaresma’nın transferine de değinen Nihat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok çok büyük bir transfer. Yurt dışında futbol oynadığım için çok iyi bilirim. Avrupalı insanlar Türkiye’ye karşı maalesef ön yargılı. Bir Türk futbolcusu, dışarıda başarılı olmak istiyorsa daha çok çalışmalı. Daha önce de söylemiştim, benim adım Nihatinho olsa, İspanya’da çok daha farklı algılanırdım.
Yurtdışında insanlar Türkiye hakkında böylesine ön yargılıyken, Beşiktaş’ın Ricardo Quaresma gibi marka bir ismi ülkemize getirmesi çok ama çok büyük başarıdır. Ben bu nedenle Beşiktaş Yönetimi’ni kutluyorum. Quaresma’nın futbolunu zaten tartışmaya gerek yok.”
Hem Schuster, hem de Quaresma’nın adaptasyon dönemini kısa sürede atlatacağına vurgu yapan Beşiktaşlı oyuncu, “Çünkü takımda çok İspanyolca bilen futbolcu var. Artı Türk oyuncular yeni gelenlere her zaman kucak açar” dedi.