30 Haziran’da Avusturya’ya giderek yeni sezon hazırlıklarına başlayan Siyah - Beyazlı kafilede, geçen yıldan bazı eksikler vardı. Çalımbay’ın birlikte çalışmak istemediği Fatih Sonkaya, Berkant Göktan, Emre Aşık, Guiaro Ronaldo, Tayfun Korkut ve Ali Cansun, kamp kadrosuna alınmamıştı. Antrenör gözetiminde Fulya Tesisleri’nde antrenman yapan bu futbolculardan bazıları, geçtiğimiz hafta içinde bir televizyon kanalına röportaj vermiş ve ilginç sözler sarfetmişlerdi.
Ronaldo’nun ipucu...
“Biz bu takıma emek verdik ve şu anda da burada çalışıyoruz. Beşiktaş büyük bir kulüp. Onlarda isteğimiz, sadece idmanlardan sonra dinlenebileceğimiz bir yer...” Ronaldo’nun İstanbul’dan ayrılırken yaptığı açıklamada, “Ben şanslıyım, gidiyorum. Yönetim, Fulya’daki arkadaşlarıma bile ceza kesti” demesi, bu sözlerin, onların başına büyük bela açtığını da ortaya çıkardı. Bu demeç nedeniyle yönetimin, konuşan oyunculara 50’er milyar lira para cezası verdiği vurgulandı.
‘Hakkımızı ararız’
Para cezası verilen oyuncular, altı aydır para alamadıklarından yakınırken, “Biz, kulübü küçük düşürücü bir açıklama yapmadık, yapmayız da. Çünkü Beşiktaş bizim de kulübümüz. Kimse, kimseye kafasına göre ceza kesemez” diye konuştu. Ceza konusunda yasal yoldan haklarını arayacaklarını ifade eden kadro dışı kalan futbolcular, kamp dönüşünde bu konuyu teknik direktör Rıza Çalımbay ve yönetimle görüşeceklerini de sözlerine ekledi.