"Iverson'ın Beşiktaş gelmesini istemedim"

Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Burak Bıyıktay, Allen Iverson'ın siyah-beyazlı takıma geldiği günler hakkında ilk kez konuştu ve çarpıcı itiraflarda bulundu.

Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Burak Bıyıktay, siyah-beyazlı takımda daha önceki döneminde Allen Iverson ile çalışması hakkında konuştu.

"ALLEN IVERSON'U İSTEMEDİM ÇÜNKÜ.."

"Allen Iverson çok kısa bir süre Beşiktaş'ta oynadı ve adeta ağzımıza bir parmak bal sürüp gitti. O dönemden biraz bahseder misiniz?" sorusunu yanıtlayan Burak Bıyıktay "O sezon yarı final oynayan başarılı bir takımdık. Durum böyle olunca yabancı bir oyuncu istediğimi yönetime bildirmiştim. Açıkcası aklımda bir-iki isim de vardı. Ancak bir anda Allen Iverson ismi gündeme bomba gibi düştü. Haber o zaman ki yöneticimiz Şeref Yalçın tarafından bana iletilmişti. Allen Iverson'ı isteyip istemediğim soruldu. Doğal olarak ben de istemediğimi söyledim. Çünkü Iverson çok büyük bir isim ve çok büyük bir kariyerdi. Ancak basketbolu bırakmış bir oyuncuydu. Sağlıklı bir durumda geleceğine inanmamıştım. Iverson gibi büyük bir isim gündeme gelince yönetim almakta ısrar etti." dedi.

"IVERSON'A HİÇ İNANMADIM,
TAKIMDA HUZURSUZLUK ÇIKTI"

Açıklamalarına devam eden Burak Bıyıktay "Tabii bu durum bizim ülkemizle beraber Amerika'da da büyük bir gündem yarattı. Daha sonra Amerika'ya gittiğimde herkes Iverson'ı ve Beşiktaş'ı soruyordu. Ben onun takıma verimle bir oyun ortaya koyacağına başından beri hiç inanmamıştım. Tam o dönemlerde mali sıkıntılarımız da vardı ve Iverson gibi bir isime harcama yapınca takımın genelinde bir huzursuzluğa da neden oldu. En başında Iverson ismi gündeme gelseydi ve bir ara transfer olmasaydı belki bambaşka bir yapı oluşturacaktık. Ancak olmadı. Ben kısa bir süre sonra ayrıldım. Hemen akabinde de Iverson ülkesine döndü. Sanıyorum toplamda on maç kadar sahaya çıktı." diye konuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları