Sezon bittiğinde Lucescu Beşiktaş'tan ayrılınca İbrahim'in de önü açıldı. Beşiktaşlı yöneticiler genç futbolcuyu İstanbul'a getirip, Beşiktaş formasını giydirdi. Hazırlık kamplarında kendisini Teknik Direktör Del Bosque'ye kabul ettiren İbrahim, kimsenin beklemediği kadar kısa sürede onbire girip formayı kaptı. Bugün taraflı tarafsız herkes İbrahim'i konuşuyor, onun güzel futbolunu alkışlıyor.
İbrahim Akın'ın transferini gerçekleştiren Serdar Bilgili döneminin yöneticilerinden Emin Önal. Siyah-Beyaz'lı idareciler ise böyle iyi bir futbolcuyu camiaya kazandırdıkları için mutlu olduklarını söylüyor. 750 milyara alınan İbrahim Akın'ın oynadığı futbolla piyasası 1 milyon doların üzerine çıktı. Bugün genç futbolcuya 2.5 trilyon değer biçiliyor.
Genç futbolcu ise oynadığı iyi futbola karşın mutlu değil. İbrahim 'Benim üç maçtaki futboluma bakılıp göklere çıkarılmam doğru değil. Dünya tatlısı bir hocamız var ama onu çok üzdük. Del Bosque bunları hiç hak etmiyor' dedi. Yakında çıkışa geçeceklerini söyleyen İbrahim 'Yeni bir kadromuz vardı. Artık alıştık. Her şey bundan sonra daha güzel olacak' dedi.