Gültiken, bu sabah yapılan antrenman sırasında teknik direktör Jean Tigana ile görüştü ve yaptığı incelemeler hakkında Fransız teknik adama ön bilgi verdi. Antrenmanın son bölümde ise Gültiken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Arjantin'de yaptığı araştırmaların önemine değinen Gültiken, genel bir araştırma yaptıklarını ve oyuncu transferi konusunda kesin bir karara varmadıklarını söyledi. Gültiken şöyle konuştu:
"Arjantin seyahati önemli bir gezi oldu. Orada Türkiye'den göç eden iyi bir Beşiktaşlı olan Noray Nakis ile görüştüm. Kendisi Arjantin Futbol Federasyonu'nda çalışıyor. Onun tecrübelerinden yararlandım. Arjantin liginde 20 takım var, 12 takımın maçını canlı izledim. Libertadores Kupası maçlarını izledim. Bazı kulüp yöneticileri ile görüştüm. Sonuç olarak Beşiktaş açısından yeni bir kapı açtık diyebiliriz. Şimdilik genel bir izleme yaptık. Her mevkide oyunculara baktık. Her açıdan değerlendirmelerimizi yapacağız. Diğer ülkelerden de birçok oyuncu izliyoruz. Ama şu an seçtiğimiz bir oyuncu yok. Her hafta maçları izlemeye devam edeceğiz. Araştırmalarımız devam edecek."
Menajer Ali Gültiken, süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Akın'ı kazanmak istediklerini ifade ederek, "İbrahim Akın önemli bir oyuncu. Elbette kazanacağız. Ama çalışma kurallarına uyması lazım. Ona uymadı. Yönetim kurulumuzun bir kararı var. Tekrar çalışıp takıma girebilir" diye konuştu.
Ali Gültiken, Fenerbahçe ile oynayacakları Fortis Türkiye Kupası maçları öncesi yapacakları karşılaşmaların tarihleri konusunda sıkıntılarının bulunduğunu dile getirdi. Milli maçlar nedeniyle değişen lig fikstüründe Fenerbahçe'ye göre dezavantajlı olduklarını vurgulayan Gültiken, "Süper Lig maçı tarihlerinde değişiklik oldu. Fenerbahçe'ye oranla bir sıkışıklığımız oldu. Rakibimizden 1 gün önce oynuyoruz. Onlar 4 gün arayla oynadığında biz
3 gün arayla oynuyoruz. Bu konuyla ilgili Federasyonumuza itirazımız olacak.
Maçları aynı gün ve eşit avantajlarla oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.