KOLOT "İSTEMEDİ" DEMİŞTİ
Sağlam cephesinde bu sözler yer alırken, bir süre önce yöneticilikten istifa eden Celal Kolot, "Diatta ve Higuain vasat futbolcular. Onların yerine daha kaliteli futbolcular bakmıştık. Gravesen, Makelele, Edmilson, Helguera, Navarro, Juventus'tan Legrottaglie'ye imza attırdık. Ama istenmedi. Ertuğrul Sağlam'ın istemediği Anderson, Lyon'a transfer oldu" ifadesini kullanmıştı. Ayrıca transfer döneminde Beşiktaş'ın Nonda ve Kallon gibi yıldızlarla da anlaştığı ama bu isimleri de Sağlam'ın istemediği iddia edilmişti.
MALİ YAPI BOZUK
Kulübün bozuk olan mali yapısı ve Del Bosque'ye ödenecek 8.5 milyon euro para hesaba katıldığında, Kartal'ın ucuz futbolcuları transfer etmeye yönelmesinin arkasındaki gerçek Sağlam'ın sözleriyle daha net bir şekilde ortaya çıktı.
100 milyon dolardan fazla borcu olan Beşiktaş buna rağmen bu sezon transfere 48 milyon YTL (üç yılda ödenmek üzere) para harcadı.