Teknik Direktör Vicente Del Bosque'nin kendisini kanıtlamış bir teknik adam olduğunu kaydeden Üzülmez, "Hocamız yıllarca Real Madrid forması giymiş ve aynı takımda teknik direktörlük yapmış; kendisini ispatlamış bir kişi. Türkiye'ye başarı için geldi. Hocamız Beşiktaşımızı iyi yerlere getirecek. Real Madrid'teki başarılarını tekrarlayacak" diye konuştu.
"Geçen sezon yaptığımız hataları tekrarlamayacağız" diyen İbrahim Üzülmez, kötü günlerin izlerini başarı ile sileceklerini vurgulayarak, "Kötü günlerin izini silmek için yapılabilecek tek bir şey var, o da başarılar kazanmak. Önümüzdeki sezon, geçtiğimiz sezonun ilk yarısındaki gibi bir performans sergilersek, tüm kötü hatıralar silinir. Beşiktaş'ta oynayan futbolcuların hedefi istikrarı ve başarıyı yakalamaktır. Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum ve kendi adıma bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Beşiktaş'ın başarısı için elimden geleni yapacağım" dedi.
A Milli Futbol Takımı'nın Uzakdoğu kampını da değerlendiren İbrahim Üzülmez, kampın çok iyi geçtiğini söyleyerek, Milli Takım'da yaşanan değişimin herkes tarafından görüldüğünü kaydetti. Üzülmez, "Çok iyi bir hocamız ve güçlü bir kadromuz var. Önemli olan yeteneklerimizi sahaya yansıtabilmemiz. Milli Takım'da güzel bir uyum oluştu. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Ben Letonya maçlarında yaptığımız hataları bir daha tekrarlamayacağımıza inanıyorum. Hedefimiz 2006 Dünya Kupası'nda da başarılı olmak" diye konuştu.