YIKILDIK: 1-0

Beşiktaş'ımız UEFA Avrupa Ligi'ndeki üçüncü maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e uzatma dakikalarında yediği golle 1-0 mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde iddiasını sürdürmek isteyen Beşiktaş'ımız, Dinamo Kiev deplasmanında adeta buz kesti. E Grubu'ndaki üçüncü maçında Ukrayna temsilcisi ile Kiev'deki Valeriy Lobanovskiy Stadı'nda karşılaşan ekibimiz, artık maçın bitmesine saniyeler varken, 90+4. dakikada Denis Garmash'ın ayağından yediği golle  sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic'in yönettiği maçta kalesinde zaman zaman tehlikeli anlar yaşayan ekibimiz, yine beklidiğimiz futbolu sergilemekten uzaktı.

Beşiktaş'ımız bu yenilgiyle 3 puanda kaldı ve gruptaki şansını zora soktu. Dinamo Kiev ise puanını 5'e çıkartarak, grupta 7 puanlı Stoke City'nin ardından ikinci sıraya yerleşti. Siyah-beyazlı ekibimiz grupta bir sonraki maçında 3 Kasım Perşembe günü saat 20:00'de Fi-Yapı İnönü Stadı'nda yine Dinamo Kiev'le karşılaşacak.

ERNST ORTA SAHADA

Alman futbolcumuz Fabian Ernst, uzun süre sonra formasına kavuştu. Ligde kaybedilen Kayserispor maçının son dakikalarda Siyah Beyazlı taraftarlar antrenör Carvalhal'i Ernst'i oynatmaması sebebiyle protesto etmişlerdi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Valeriy Lobanovskiy Stadı'na gelen Beşiktaşlı taraftarlar, Hakkari ve Bitlis'te yapılan hain saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerini unutmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, bulundukları tribünlere, üzerinde ''Milletimizim başı sağolsun'' yazılı bir pankart açtı. Taraftarlar ayrıca, sık sık ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attılar. Bu sloganın yazılı olduğu pankart da taraftarların ellerinde açıldı. Hain saldırıları kınayan Beşiktaş futbol takımı da sahaya siyah formayla çıktı.

DİNAMO KİEV ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya ev sahibi Dinamo Kiev etkili başladı. Sivok ve Egemen uzun toplarda Dinamo Kiev ataklarını savuştururken ev sahibi ekip kendi yarı alanımızda bize pres uyguladı.

OYUNUN HAKİMİ KİEV


Karşılaşmanın ilk dakikalarında Dinamo Kiev'in üstünlüğü vardı. 21. dakikada Yarmalenko'unun şutunu direk önlerken takımımızın orta sahada üstünlük kuramaması dikkat çekti.

ÇOK POZİSYON VERDİK

Takımımız zaman zaman oyunda dengeyi yakalasa da forvet hattımız topa fazla hakim olamadığı için her atağımız çabuk erirken rakip Dinamo Kiev savunmamızın arkasına veya kanatları kullanarak pozisyon buldu.

İLK DEĞİŞİKLİK 72. DAKİKADA


Karşılaşmanın 72. dakikasında bugün pek iyi bir performans sergilemeyen yeni transferlerimizden Edu kenara alınırken bu oyuncunun yerine çalıştırıcımız Carlos Carvalhal, Slovak futbolcumuz Holosko'yu sahaya sürdü. Mücadelenin 90 +3. dakikasında ise Veli Kavlak Quaresma'nın yerine oyuna dahil oldu.

EDU SAÇ BAŞ YOLDURDU

Beşiktaş'ımızın yeni transferlerinden Edu, bu maçta gösterdiği performans ile büyük hayal kırıklığı yarattı. Mücadelenin 72. dakikasında Edu'nun yerine oyuna giren Holosko da aldığı sürede topla fazla buluşamadı.

SİMAO'YU ARA Kİ BULASIN

Bu sezon gösterdiği performans ile hayal kırıklığı yaratan Simao, kötü performansına bu maçta da devam etti.

UZATMALARDA YIKILDIK

Her şeye karşın bu maçtan bir puan çıkarmak iyi olacaktı. Ancak "artık maç 0-0 bitti" diye düşünürken, belki de bitime saniyeler varken golü kalemizde gördük. Bu gerçek anlamıyla bir şoktu bizim için. 90+4. dakikada Dinamo Kiev'in kullandığı köşe vuruşunda, Garmash ceza sahamızda topla buluştu. Ancak onu durduramadık ve bu bize pahalıya mal oldu. Başlama vuruşunun hemen ardından ise hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı. Ukrayna'da maçın bitmesine saniyeler kala buz kesmiştik.

İLK YARI

UEFA Avrupa Ligi (E) Grubu'nda, Dinamo Kiev ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
4. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı içinde topu önünde bulan Edu, rakibini geçtikten sonra açısını kaybetmesine karşın vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak kaleci Shovkovkskiy'nin ellerinde kaldı.
10. dakikada Milevskiy ile verkaç yapan Gusev, aldığı topla ceza alanına girdi. Kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yapan Gusev, meşin yuvarlağı yandan dışarı gönderdi.
22. dakikada Milevskiy'in defansın arkasına gönderdiği topla buluşan Yarmolenko'nun yerden plase vuruşunda meşin yuvarlak, yan direğe çarparak auta çıktı.
31. dakikada Yarmolenko'nun sağ taraftan altı pas içine yaptığı ortada topa Milevskiy kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
33. dakikada Simao'nun soldan kullandığı serbest vuruşta kaleciden seken topu, penaltı noktasının biraz gerisinde önünde bulan Edu'nun vuruşunda kaleci Shovkovkskiy meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

Geride kalan dakikalardaki ataklar sonuç getirmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

58. dakikada Quaresma'nın pasıyla defansın arkasında sağ kanatta topla buluşan Hilbert'in arka direğe ortasında Ernst, önce kontrol ettiği topu, kötü bir vuruşla auta gönderdi.
 
59. dakikada Yarmolenko'nun soldan arka direğe gönderdiği topa, kaleye çok yakın mesafeden kafa vuruşu yapan Brown, meşin yuvarlağı yandan dışarı yolladı.
65. dakikada Yarmolenko'nun sol kanattan penaltı noktası ile altı pas arasına gönderdiği topa Shevchenko kafayla vurdu, meşin yuvarlağı kaleci Cenk kontrol etti.
90+2. dakikada önce Hilbert, ardından da Aurelio'nun uzaklaştıramadığı topla ceza alanına giren Aliyev'in sert şutunda meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.
90+4. dakikada kazanılan köşe atışını kullanan Gusev'in ceza sahasına gönderdiği topun gelişine Garmash düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı Beşiktaş filelerine göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
    
Karşılaşma, Dinamo Kiev'in oynanmamış kabul edilen zamana eklenen 4 dakikalık sürenin son saniyelerinde bulduğu golle 1-0 sona erdi.

Stat:
Valeriy Lobanovskiy
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Igor Radojci (Sırbistan)
Dinamo Kiev: Shovkovkskiy , Betao, Vukojevic, Popov, Yarmolenko, Milevskiy (Dk. 60 Aliyev), Brown , Mikhalik , Garmash , Gusev , Shevchenko  (Dk. 82 Dudu )
Beşiktaş: Cenk , Hilbert, Sivok, Egemen , İsmail, Aurelio, Ernst, Necip, Simao , Quaresma (Dk. 90+3 Veli), Edu  (Dk. 72 Holosko )
Gol: Dk. 90+4 Garmash (Dinamo Kiev)
Sarı kartlar: Dk. 29 Quaresma, Dk. 62 Ernst, Dk. 87 Aurelio, Dk. 88 Sivok, Dk. 90+3 Cenk (Beşiktaş), Dk. 32 Gusev (Dinamo Kiev)






Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları