Yeter artık Mendes!

Mali krizden kurtulmak için yoğun çaba harcayan Beşiktaş'ımıza kötü haber geldi.

Gestifute International şirketi Bebe ve Sidnei transferlerinden doğan danışmanlık ücretini alamadığı gerekçesiyle kulübü iflas istemli olarak icraya verdi.

Mali sıkıntıların girdabından çıkmaya çalışan Beşiktaş yeni bir şokla karşı karşıya. Gestifute International isimli danışmanlık şirketi Beşiktaş'a karşı alacağı için hukuki atağa geçti. Birçok ünlü futbolcuya hizmet sunan şirket, Portekizli futbolcu Bebe ile Brezilyalı futbolcu Sidnei'nin transferinde danışmanlık ücretini alamadığı gerekçesiyle Beşiktaş’a faiziyle birlikte 823 bin euroluk iflas istemli icra takibi başlattı.

Avukat Sami Dinç tarafından açılan davanın dilekçesinde, şirketin alacakları için 29 Temmuz 2011'de Beşiktaş'a 750 bin euroluk fatura gönderdiğini ancak 1 yıl beklemesine rağmen faturanın ödenmediğini öne sürdü. Şirketin faiziyle 822 bin 986 euro bedelli icra takibi başlattığını ve kulübün de iflasını istediğini bildirdi.

İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ DE İMZALANMIŞ

Buna karşın Beşiktaş'ın 20 Kasım 2012'de borcu olmadığını iddia ederek itiraz ettiğini, şirketin ise alacağı için sulh teklifinde bulunduğunu belirten Dinç “Görüşmelerin ardından yapılan 'İyi Niyet Sözleşmesi'yle Gestifute International, 20Ocak 2013'e kadar alacağını erteledi. Ancak o tarihin üzerinden iki ay daha geçmesine rağmen borç ödenmedi” şeklinde konuştu.

YÜZDE 20 İCRA İNKAR TAZMİNATI DA İSTEDİLER

Davacı şirketin, tümtaahhütlerini yerine getirdiğini vurgulayan Dinç “Alacağımızı 10 eşit taksitte ödeyebilecekleri teklifinde dahi bulunduk. Ancak borcu geciktirmek amacıyla itiraz ederek takibi durduran kulüp, alacağımızı ödemedi. Davalının alacağımızın yanı sıra yüzde 20 icra inkar tazminatı ödemesine hükmedilmesini istiyoruz. Ayrıca iflas talebimiz dikkate alınarak depo kararı verilmesini, bundan imtina edilmesi halinde BJK’nin iflasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

İKİSİNİ DE KİRALAMIŞTI

Beşiktaş Sidnei'yi Portekiz'in Benfica kulübünden 200 bin euroya kiralamıştı. Oyuncuya ise 1,1 milyon euro ücret ödemişti. Bebe'yi ise Manchester United'dan 700 bin euroya kiralayan Kartal, Brezilyalı futbolcuya da 1,7 milyon euro ücret ödemiş, iki transferin toplam bedeli 3,7 milyon euro olmuştu.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları