Yeni stadın parası locadan

Özel bir lansmanla Vodafone Arena'da yer alacak 147 locayı satışa çıkartacak olan yönetim, yaklaşık 60 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ın yapımına başlanan ve Ağustos ayına yetiştirilmesi hedeflenen yeni stadı Vodafone Arena'nın finansman sırları ortaya çıktı...

Başkan Fikret Orman ve yönetimi, yapım aşamasında tüm problemleri çözmek için büyük çaba harcarken, bir yandan da parasal kaynak yaratmak için çalışmalarına başladı. Bu konuda daha önce Galatasaray Yönetimi'nin, TT Arena için kullandığı yöntemi örnek alan siyah-beyazlılar, şimdiden stattaki locaları satışa çıkardı.

12 Şubat'ta düzenlenecek bir lansmanla Vodafone Arena'da yer alacak 147 locayı satışa sunacak olan Beşiktaş Yönetimi, bu satışlardan 60 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

İşte madde madde locaların satışıyla ilgili yaşanan gelişmeler:

1- 12 Şubat'ta SwissOtelde bir kokteyl düzenlenecek. Bu geceye yaklaşık bin Beşiktaşlı işadamının yanı sıra kurumsal firmalar davet edilecek.
2- Vodafone Arena için ayrı, localar için ayrı özel tanıtım cd'leri hazırlandı. Pazarlama için üzerinde çok çalışılan cd'lerde yapılacak locaların nasıl olacağı hakkında detaylı bilgiler verildi.
3- Yapılan uzun bir araştırma sonucu bin iş adamı ile ilgili listeler oluşturuldu. Bu hafta Beşiktaşlı yöneticiler de devreye girerek locaların satışları için gerekli görüşmelere start verecekler.
4- Localara ilk aşamada 3 yıllık satış modeli öngörülüyor. Sahip olunan 147 locayı alacak olan kişi veya kurum siyah-beyazlı ekibin maçlarını 3 yıl boyunca buradan izleyebileceği gibi ayrıca ofis olarak da kullanabilecek.
5- Localar metrekaresine, koltuk sayısına göre farklı fiyatlarla satılıyor. Locaların ilk müşterileri arasında ünlü işadamları Ömer Sabancı ve Nevzat Demir var. Bu iki ismin 3'er yıllık loca karşılığında 800'er bin dolar verdiği öğrenildi. Ayrıca Akbank, Garanti gibi kurumsal firmaların da loca alanlar arasında olduğu ve Beşiktaş'ın sponsoru olan firmalara da satış gerçekleştirildiği belirtildi. Şu ana kadar farklı sekmentlerde 19 locanın satışı yapıldı.
6- 12 Şubat'ta ki lansman sadece loca için yapılacak. Daha sonra VIP ve 1903 Tribünü için de bir lansman düzenlenecek. Ancak şimdiye kadar herhangi bir lansman veya pazarlama yapılmadan loca, VIP ve 1903 Tribünü'nden 19 milyon TL gelir Beşiktaş'ın kasasına girdi.
7- Beşiktaş Yönetimi, sadece loca satışlarında 50-60 milyon dolar arasında gelir bekliyor. Ve bu para ile stadın kaba inşaatının tamamını, ince inşaatın da önemli bir bölümünü bitirmeyi planlıyor. Bu da stadın önündeki büyük engellerin kalkması anlamını taşıyor.

MALİYET DÜŞECEK
Özetle stadın temel ve kaba inşaatını loca satışlarından gelecek parayla çözmek isteyen Beşiktaş, arada taşeron firma kullanmadığı için yaklaşık 15-20 milyon dolar daha az maliyet ile stadı yapacak. Stadın toplam maliyetinin 80-100 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu arada 600 kapasiteli otoparkın yer alacağı statta localarda, hiçbir lüksten kaçınılmayacak. Her türlü akıllı bina özellikleri kullanılacak. 147 loca iki katlı olacak şekilde stadı çevirmiş olacak.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları