"Türkiye'de kalecilik daha zor"

Sezon başında transfer edilen kaleci Allan McGregor, Türkiye'de pozisyon zenginliğinin daha fazla olduğunu belirterek 'işinin zorluğuna' dikkat çekti.

Türkiye’de kaleciliğin zor olduğunun altını çizdi. “Benim futbol anlayışımda saha içinde arkadaşlarını sürekli uyarmak var. Problem yaşadığımızı zannedenler futboldan anlamıyor” diye ekledi.

Forvet oyuncularının “Türkiye’de savunma oyuncuları çok sert oynuyor. Buna bir çare bulunmalı” çıkışından sonra kaleciler de ilginç tespitlerini dile getirmeye başladı. Beşiktaş’ın İskoç kalecisi Allan McGregor, BUGÜN’e yaptığı açıklamada Türkiye’de kalecilik yapmanın zor olduğunu söyledi.

İskoç Ligi’ne göre Türk Ligi’nde kalecilere daha fazla top geldiğini belirten tecrübeli kaleci, “Pozisyon zenginliği olan bir lig. Bu anlamda kalecilik burada zor. Ama ben şikayetçi değilim. Her ligin kendi içerisinde zorluğu vardır. Zaman zaman ben de bu zorluğu yaşıyorum. Ama ikinci yarıda çok daha iyi olacak’’ dedi.

‘Cenk ile aramızda sorun yok’

Cenk Gönen’le çok iyi anlaştıklarını belirten McGregor, “İnsanlar kaleciler arasında sorun olduğunu düşünür; özellikle de basın... Bu yönde yorum yapılır; ama biz Cenk’le çok iyi anlaşıyoruz. Aramızda hiçbir sorun yok.Her şey çok iyi. İkimiz de iyi çalışıyoruz. Cenk çok iyi bir kaleci ve çok iyi bir arkadaş’’ diye konuştu.

Tecrübeli kaleci, Glaskow Rangers’ın kalbinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Orada başladım. Şimdi 4. Lig’deler. Bu koşullarda kalamazdım. Ama Rangers hep kalbimdedir’’ dedi. İskoç kaleci, maç içerisinde arkadaşlarıyla sorun yaşayıp yaşamadığı yönünde soru için ise “Bu benim tarzım. Arkadaşlarımı uyarmak zorundayım. Ben hep böyle oynarım, bu futbolun doğasında var. Ama futbolu bilmeyenler dışarıdan farklı yorumlar yapıyorlar. Açıkçası yorumlarla pek ilgilenmiyorum; çünkü bu yönde yorum yapanlar futbolun nasıl oynandığını, saha içerisinde ne yaşandığını bilmiyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Tolga ve Volkan’a övgü

Allan McGregor, Muslera, Tolga Zengin veVolkanDemirel’i ön plana çıkan, ilk yarıda başarılı olan kaleciler olarak gösterirken, şampiyonluk için ise “Oynadığımız hermaçı kazanmak istiyoruz. Prensibimiz budur. Kazandıkça hedefler konusunda konuşuruz. Ama şu anda bu konuda konuşmak gereksiz. Biz maçmaç ilerleyeceğiz” dedi.

MCGREGOR’UN YEDİĞİ GOL SAYISI: 21

Allan McGregor Beşiktaş formasıyla bu sezon 15 resmi maçta 21 gol yedi. Maç başına 1,4 ortalama tutturdu. İskoç keleci geçen sezon Rangers formasıyla 43 r esmimaçta 34 gol yiyerek 0,79 ortalamayla oynamıştı.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları