"Transfer istedim ama..."

Eski teknik direktörümüz Carlos Carvalhal katıldığı bir televizyon programında Beşiktaş günlerini anlattı.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Carlos Carvalhal, siyah-beyazlı takımda yüzde yüz profesyonel gayret gösterdiğini söyledi.

Carvalhal, yayıncı kuruluşta katıldığı programda, görev yaptığı dönem boyunca her zaman kendini yüzde yüz Beşiktaş'a adadığını belirterek, “Herkesle yüzde yüz saygı ve sevgiyle çalıştım. Irk, dil ve din ne olursa olsun saygıyla çalıştım. Ben de aynı davranışı gördüm. Türk halkı beni böyle kabul etti. Teşekkür ediyorum. İlk teşekkür edeceğim eski başkan Yıldırım Demirören. Beni buraya getirdi” dedi.

Beşiktaş'ın başına kötü zamanda geldiğine dikkati çeken Portekizli çalıştırıcı, “Takım için zor bir zamanda geldim. Hazırlanmak için az süremiz vardı. Benim için yeni macera oldu. Yeni takım, yeni sistem, alışmak zaman aldı. O dönemde çok çalıştım. Evime bile gitmiyordum. 2-3 ay resmen tesislerde yaşıyordum. Büyük bir kulübe hizmet ediyordum. Kendimi işime vermek zorundaydım. Böyle yaptım” diye konuştu.

Carlos Carvalhal, Beşiktaş'ta “Portekiz Çetesi” olup olmadığı yönündeki soruya ise “Futbol takımında aynı dili konuşan oyuncuların bir arada olması normal. Ersan, Ernst ve Ekrem play-station oynamayı severlerdi. Onlar da birbirlerine çok yakındılar” yanıtını verdi.

Portekizli oyuncuların kendisiyle vedalaşmadığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine siyah-beyazlı takımın eski çalıştırıcısı, “Herkes kafasına göre söyler. Ama böyle bir şey bulamaz. Herkesi toplantı odasına aldım. Kişisel olarak tek tek vedalaşmak istemedim. Hepsiyle vedalaşmak istedim. Profesyonelliklerine teşekkür ettim. Yaptıkları işlerden dolayı teşekkür ettim. Bundan sonrası için iyi şanslar diledim. Tayfur Havutçu'ya da iyi şanslar ve mutluluklar diledim. Yönetime iyi şanslar diledim” diye konuştu.

Carvalhal, “Beşiktaş iyi oyunculardan kurulu bir takım mı?” sorusunu, “Evet. İyi oyunculara sahip. İyi bir ivme yakaladığında çok iyi takım oluyor” diye yanıtladı.

-"BAŞKAN GİDİNCE TEK BAŞIMA KALDIM"-

Galatasaray ile neden 20 puan fark olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Carvalhal, özellikle eski başkan Yıldırım Demirören'in ayrılmasıyla tek başına kaldığını dile getirdi.

Galatasaray ile puan farkı konusuna geniş bir pencereden bakmak gerektiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, şöyle konuştu: “Ocak ayı gibi rüzgar birden tersine döndü. O dönemde sayın başkanın TFF başkanı olacağına dair söylentiler çıkmaya başladı. Bu, takımı biraz dengesizliğe itti. Türkiye'de sırtımı dayadığım iki insan vardı. Ahmet Bulut takım dışındaki problemler olduğunda yardımcı oluyordu. Cengiz Zülfikaroğlu da takım içinde dayanacağım kişiydi. O ve başkan kulüpten çıkınca ben tek başıma kaldım. Ekip de benim gibi tek başına kaldı. Ondan sonra takımda dengesizlik başladı. Herhangi bir yerde yönetim olmadıkça o organizasyonun daha ileri gitmesi mümkün değil.”

Carlos Carvalhal, kendisinden sonra takımın başına geçen Tayfur Havutçu ile diyaloğu konusunda “Normal olarak konuşuyorduk. Doğal olmayan bir şey yoktu. Tayfur, yapı olarak sakin, içine kapanık birisi. Ama sorunumuz olmadı. Sportif direktör de yönetim olmadan ne yapabilir? Başında yönetim olmadan o da bir şey yapamaz” diye konuştu.

Sezon başında Beşiktaş'ın altyapısında görevlendirmenin planlandığı hatırlatılarak, son günlerde aynı teklif gelseydi kabul edip etmeyeceği sorulan Carvalhal, “Sezon başında sadece altyapı değil, genel araştırma projesi bana sunuldu. Böyle geniş bir projenin başına geldim. Yeniden teklif gelseydi kabul etmezdim. Beşiktaş için göreve geldim. Sonra teknik direktörlük yaptım. Görevimi yaptığım inancındayım. Burada misyonum bitti” dedi.

Eski Beşiktaş teknik direktörü, futbolculardan Manuel Fernandes'i kuralları uygulamadığı için sezon başında oynatmadığını, Quaresma'yı ise yapılan yanlış hareketten dolayı disiplin yönünde karar alarak kadro dışı bıraktığını ifade etti.

Quaresma'nın daha sonra gelip özür dilediğini hatırlatan Carvalhal, “Özür dilemeseydi dışarda kalacaktı. Sadece benden özür dilemedi. Takımdan da özür diledi. Her insan hata yapar” diye konuştu.

Carlos Carvalhal, “Ara transferde istediğiniz oyuncular oldu mu?” sorusuna ise “ Bir iki genç futbolcu söylemiştim. Beşiktaş ara transferde futbolcu almayan herhalde tek takımdı. Almak istediğimiz halde alamadık” şeklinde yanıt verdi.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları