Sorun para mı?

UEFA Avrupa Ligi'nde Atletic Bilbao'yu finale taşıyan Marcelo Bielsa'nın Beşiktaş'ın başına geçmesinde tek engelin para olduğu iddia edildi.

Beşiktaş'ın 1 numaralı hoca adayı Ralf Rangnick'in senelik 2 milyon Euro talep ettiği, kulübün de bu rakamı ödemeye hazır olduğu belirtildi. Siyah-Beyazlılar, Bilbao'yu kısa sürede ayağa kaldıran Bielsa'yla da masaya oturdu. Ancak Arjantinli 4 milyon Euro isteyince transfer suya düştü.

Yeni sezonda beyaz bir sayfa açmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, futbol takımında kan değişikliğine gitme kararı almıştı. Tayfur Havutçu'yla yolları ayıran Siyah-Beyazlılar, Alman teknik direktör Ralf Rangnick'le görüşmelere başlamıştı. Hoffenheim efsanesini yaratan ve Alman ekibiyle başarıdan başarıya koşan başarılı çalıştırıcının, kulüpten senelik 2 milyon Euro ve uzun süreli bir sözleşme talep ettiği öğrenildi. Bu şartlara onay veren Siyah-Beyazlılar'ın, Alman hocaya 3-4 günlük bir süre içerisinde imza attırması bekleniyor. Sağlık sorunları nedeniyle Schalke'deki görevini bırakan Ralf Rangnick'in sağlıklı olduğunu raporlarla da yönetime kanıtlayacağı dile getirildi.

Ralf Rangnick'le büyük ölçüde anlaşmaya varan Beşiktaş, B planını da hazır tutuyor. Alternatif isimlerle de görüşmelerde bulunan Siyah-Beyazlılar, Atletic Bilbao'nun başarılı teknik direktörü Marcelo Bielsa'yı gündemine almıştı. Yönetim Kurulu'nda konuşulan ve ismi üzerinde fikir birliğine varılan Bielsa'nın, yüksek maliyeti Kartal'a geri adım attırdı. Siyah-Beyazlılar'dan senelik 4 milyon Euro isteyen Bielsa'nın bu talebi, Siyah-Beyazlı idarecileri sıkıntıya soktu. Bunun üzerine Beşiktaşlı yöneticiler Marcelo Bielsa defterini kapattılar. Athletic Bilbao'yla olan sözleşmesi sona eren Arjantinli çalıştırıcı, henüz Bask temsilcisiyle kontrat imzalamadı.

 

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları