Orman'dan net açıklamalar

Başkan Fikret Orman, Telegol programına önemli açıklamalar yaptı. Quaresma konusundaki kararlılığını ifade eden Orman net açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman, Telegol programına önemli açıklamalar yaptı. Quaresma konusundaki kararlılığını ifade eden Orman, Samet Aybaba ile de uzun süre çalışmak istediğini belirtti. Devre arasında teknik heyetten gelen rapor doğrultusunda da transfer yapacaklarını söyleyen siyah-beyazlıların başkanı, Fernandes'e gelen teklifleri de reddettiklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"MARATONUN SONU ÖNEMLİ"

Beşiktaş Türkiye'nin en büyük camiası ve bizler zor bir göreve soyunmuş olsak bile bizim için en önemli görevdeyiz. Daha ligin sonu gelmedi. Beşiktaş forması ligde her zaman ilk 3'te olmaldır demiştik. Emek dökerek bu noktaya geldik. 
Olmuş bir şey yok. Daha önemli süreçler var. Maratonun sonu önemli.

"TÜNELİN IŞIĞI GÖRÜLDÜ"

Beşiktaş'ta skorlar her ne kadar iyi olsa bile tüm problemler çözülmüş değil. Beşiktaş'ta artık tünelin ucundaki ışık görüldü. Camianın güveni kazanılmaya başladı. İyi günlerin geleceğine yönelik inanç yükseldikçe daha önemli yerlere 
geleceğiz.

Beşiktaş camiası içindeki herkesi önemsiyorum. Kulüpten uzaklaşan, soğuyan kişiler var. Herkesle konuşup onları kulübe yaklaştırmaya çalışıyorum. İnsanlar Beşiktaş için harcanan paraların doğru yerlere harcanmasını bilmek istiyor. Gerekli destekleri görüyorum. Kimseye bize 100 lira verin diyemeyiz. İleride daha iyi olacağımıza inanıyorum.

"PRESTİJ KAYBI OLDU"

Beşiktaş'ın mali kriterleri ve bu süreçte verdiği ifadeleri üzerine, "UEFA bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı" gerekçesiyle bizi men etti. Bu sadece Beşiktaş'ın başına gelmedi. Beni en çok rencide eden konu, Beşiktaş'ın prestijinin bozulması. Ama olan oldu. Önümüzdeki süreçte bu sıkıntıları aşmak için çalışıp, tüzükte böyle hataların cezasız kalmaması için tedbirler alacağız.

AYBABA İLE...

Hocamızla uzun dönemli bir kontrat yaptık. Uzun bir süre onunla çalışmak istiyoruz. Çok büyük konuşmayı doğru bulmuyorum. Alex Ferguson ve Arsene Wenger çok büyük hocalar. Biz de kendi değerlerimizi oluşturmak istiyoruz.

"QUARESMA'YI AFFETMEYECEĞİM!"

Bizim bazı prensiplerimiz var. Şerefimizle oynayacağız, hakkımızla kazanacağız diye.

Her transfer yapılırken dünyanın en iyi transferi diye gelir. Sonradan nasıl göndereceğiz denir. Her sene transfer şampiyonu ilan edilir; ama sezon sezon sonunda asıl şampiyon belli olur.

Quaresma'nın 6 ay bir sözleşmesi kaldı. Galatasaray'ın bize gelmiş bir talebi yok. O yüzden devre arası gönderilmesi mümkün değil. Beşiktaş'ın bir onuru bir gururu vardır, ona göre de değerlendiririz. Bize gelen hergangi bir teklif yok; ona göre konuşuruz. Quaresma tüm alacaklarından vazgeçse bile oynayamaz. Beşiktaş ciddi bir kulüptür. Bu ciddiyetsiz tavır bizi rencide eder.

Quaresma'nın bizim için ne maliyetlerin oluşacağını zaman gösterecektir. O zaman da bunları siz görürsünüz. Sezon başından Quaresma'nın bu ücretini karşılayamayacağımızı söylemiştik. Yeni yetişen bir oyuncu değil. Dünya kulüplerini dolaştı. Biz onu satmak istediğimizi menajerine ifade ettim. Teklif ve alıcılar gelmişti de biz satmadık bir durum yok. Bu kulübün genel kurulundan yetki alıp karar veren bizleriz. Doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız.

DEVRE ARASI TRANSFER...

Devre arası transfer istiyoruz. Yedek kulübemiz ve 11'le ilgili de transfer yapmak istiyoruz. Alternatifler içinde bir çok isim var. Önümüzdeki 15-20 gün içinde her şey netleşir. Daha hocamızdan bir rapor gelmedi. İsmail Köybaşı'nın çok şanssız bir sakatlığı oldu. O bölgeye takviye yapacağız.

RÜŞTÜ VE KEŞKE...

Rüştü konusunda o günkü tecrübesizliğimle yorum yaptım. Belirli bir yaşa gelmiş ve kontratı biten bir oyuncu olarak kalması taraftarı değilim dedim. Farklı bir yorumdu. Bundan sonra bu konu hakkında teknik heyet konuşacak. Keşke bu gibi yorumlara girmeseydim.

FERNANDES SATILIR MI?

Her oyuncu Beşiktaş'ın bütçesi müsade ettikçe alınır ve satılır. Fernandes kariyerinin en yüksek performansını gösterdi. Ona çeşitli teklifler geldi ve reddettik tümünü.

"FATİH HOCA ADAMDIR"

Fatih hocamız adamdır, stat konusunda düşüncelerini zamanında çok iyi ifade etti. Aynı ifadeleri ben de kullanırdım. Başka camialar içindeki yöneticiler de bu konularla ilgili bana olumlu yanıtlar vermiştir. Galatasaray camiasında bir olay oldu ve olay orada kapandı. TT Arena'ya gideceğim. Beşiktaş'ın başkanı olarak takımımın başında olacağım. Bütün statlara gittim. Hiç bir saygısızlıkla karşılaşmadık. Bizim rakiplerimizle olan diyaloglarımız iyidir. Galatasaray da buna dahildir.

Karakartal'a devam... Karakartal Mobil Uygulamaları